Min tid med Nintendo Switch (Första intryck)

Är nu inne på 2½ dag med att äga min Nintendo Switch och det är en trevlig liten konsol måste jag säga. Tycker Nintendo verkligen träffat rätt med design, då det är en riktigt trevlig maskin att kolla på. Designen på den är väldigt sleek och vacker medans Wii U som alltid känts lite som en leksak för min del, åtminstone dess kontroll.
Men även om Wii U inte var den snyggaste konsolen att titta på, så fick den ett par grymma spel. Jag hoppas dessa spelen kommer portas till Switch för de förtjänar ett bättre öde än de fick, så jag håller tummarna stenhårt för att vi får en port av
Super Smash Bros, gärna med all DLC som släpptes.

Den är även skön att hålla i bärbart läge och känns inte som den är jobbig att sitta med, är väl mer jobbigt kanske att den är lite jobbig att ha med sig. Om man nu jämför med en Nintendo 3DS som lätt går ner i en ficka, även en XL 3DS går ner i vissa fickor, men tänkte mer jämförelsen på en vanlig modell av 3DS.
Men som tur är finns ju väskor att köpa så man kan transportera sin Switch i trygghet, väntar själv på att få min väska och mitt skärmskydd så man är lite mer försäkrad över att maskinen är skyddad.

Min egna vackra Nintendo Switch <3
 • Joy-cons låg mycket bättre i mina händer än jag trodde och fruktade att de skulle göra, efter att ha spelat igenom hela SnipperClips med en vän så kändes de väldigt härliga att ha med att göra. Har inte heller stött på någon störning med Joy-cons som några har rapporterat om, utan de fungerar riktigt bra. Skulle vilja testa de med Mario Kart 8 och Super Bomberman R också gör att verkligen testa de mer.

 • Pro kontrollen är riktigt skön! Tog ett litet tag att vänja mig då jag är så van vid DualShock4, men allt sitter på plats och den är härligt att köra med. Bra spakar, stora knappar, större än de som finns på Joy-cons.

 • UIn och interfacet är väldigt snabbt, men kan kännas lite tomt. Saknar en del funktioner, som att ha en ordentligt activity log på konsolen. Vill man ha det nu måste man installera Parental Appen på sin mobil/surfplatta.
  Saknar musik i Eshopen och lite andra små saker, så jag hoppas Nintendo verkligen kommer uppdatera med grymma grejer sedan till konsolen.


 • Det största hat momenten är nog att Nintendo fortfarande envisas med de förbannade Friendcodes. Trodde de skulle ha dödat den skiten iom Switch. Hade varit bättre om vi fått lägga till folk via användarnamn.

 

I framtiden hoppas jag att konsolen får något liknande Miiverse där man lättare kan träffa folk och få nya vänner. Även att man kommer kunna skicka brev till folk, för just nu kan man inte kontakta folket alls via sin Switch.
The Legend of Zelda Breath of The Wild är riktigt skoj! Tappar bort mig hela tiden i världen för jag måste springa runt och kolla, har inte kommit så långt på grund av det. Men det är kul att få utforska världen och upptäcka, att få jaga, skaffa nya vapen och försöka hitta bättre kläder än det man har.

Nåja, allt som allt är jag väldigt nöjd med maskinen och ser fram emot vad som kommer släppas i framtiden på konsolen. Det är väl just nu mest Mario Kart 8, Super Mario Odyssey och Xenoblade Chronicles 2 som jag längtar mest efter. Bara Xenoblade 2 gjorde att denna konsolen var en “must buy” för min del. Ni som själva sitter med er Switch, vad tycker ni om den?

2 responses on Min tid med Nintendo Switch (Första intryck)

 1. Som du, överlag riktigt nöjd :)
  De enda jag har att klaga på är lite snål batteritid (även om jag mest spelat på TV:n hittills) men framförallt att Pro-kontrollen inte har hörlursuttag. För 800 hade man kunnat kosta på sig det tycker jag.
  BotW kan nog bli en ny favorit i Zelda-serien och det enda jag saknar är mer musik när man är ute på “kartan”.
  Dags att fortsätta spela nu :)

 2. @ JRPGeek:
  Instämmer att man hade väl kunnat önska lite mer batteritid. Tror dock inte det kommer vara ett problem för egen del, då jag kör mest TV-läget och blir det bärbart lär batteriet räcka tills vidare.

  Det är riktigt trist med hörlurar uttaget! Speciellt när man bor en i lägenhet där det hörs att man har tvn lite högt, så hade det varit grymt. En av mina favorit funktioner med PS4an.

  Zelda har varit grymt bra än så länge, även om jag känner att jag inte kommer någon vart. Ser jag en sak som ser intressant ut måste jag springa och kolla och vips har 4timmar gått. XD
  Men det är ett jäkligt bra spel, gillar det skarpt än så länge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *