Nintendo Switch i Mars

Då har Nintendos presentation varit och även om delar av den var inte så bra. Till och med underväldigande kan jag säga, men jag känner mig ändå hajpad på konsolen. Dem hade gärna fått avslöja några release spel. Eller ja vi fick ju ett release spel åtminstone, The Legend of Zelda: Breath of the Wild släpps 3e Mars samma dag som konsolen släpps. Priset i US kommer vara 300dollar, vilket är lite mer än jag hoppades på. Så det blir väl runt 3000-3200kr här i Sverige gissar jag på. Återkommer när vi har ett exakt pris. Dock skall maskinen vara Regionsfri! De nämnde dock att det kunde finnas vissa undantag för detta dock, men det låter ju bra om inget annat.

Dock mitt stora “tappa hakan” moment blev när jag såg texten Monolithsoft.
Då började det pirra i mig, blev lite kallsvettig. Sedan bamm!

Xenoblade Chronicles 2 kommer till Switch! Där var allt jag behövde veta för att maskinen ska vara en självklarhet för min del. För att inte tala om Super Mario Odyssey som är ett ordentligt 3D Mario spel i klass med Mario 64 och Mario Sunshine. Som jag längtat efter ett sådant Mario spel.

Naturligtvis så är här också den senaste trailern från Breath of the Wild som åter bekräftar röstskådespel i spelet. Vilket jag är glad över, men jag vet också att jag är en av få.

Bara de där tre spelen för mig gör det värt att skaffa Switch och då att den är regionsfri. Bandai Namco ska väl ha nämnt något att de arbetar på något Tales of-spel till Switch också. Så jag hoppas Nintendo kan få ett break nu och sälja lite så alla 3de parts spelutvecklare stannar kvar på konsolen.
Annat som utannonserad var Fire Emblem Warriors, var väl väntat att den spelserien skulle få ett eget musou-spel.

2 responses on Nintendo Switch i Mars

 1. Såg aldrig själva sändningen men känns riktigt bra!
  Blir Zelda, Switch, en ordentlig handkontroll och skärmskydd :) på releasen.
  Hoppas Webhallen reglerar sitt pris snart, 4990 kr, men tycker 3-3200 känns okej.
  Xeno 2 var en trevlig överraskning och förhoppningsvis är det spelet X aldrig var.
  Shin Megami Tensei-avslöjandet, även om vi inte fick se så mkt, bara bra och det Bravely-liknande spelet från Square en favorit.
  Fire Emblem :) … Warriors :(

 2. @ JRPGeek:
  Då köper du samma saker som jag då. Hehe. :)
  Det lär väl regleras de kommande veckorna, som dyrast kan jag tro den kommer ligga runt 3500. Hoppas dock den hamnar runt 3000kr här.

  Xenoblade 2 fick igång mig ordentligt, satan vad hajpad jag blev. Hoppas fortfarande på att vi kan få en HD version av första spelet, det förtjänar mer än en 3DS port.
  Fire Emblem Warriors blev jag rätt glatt överraskad av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *