Fler tankar om Nintendo Switch

Det har nu gått några dagar och man har fått samla sina tankar kring det hela och det känns väl bara bra kan jag säga. Fortfarande lite smått besviken med priserna, hade hoppats på att det skulle bli lite billigare men det var väl för man lyssnade för mycket på ryktena. Gillar verkligen konceptet att kunna ta med dig maskinen vart du vill och sedan sätta den i dockningsstationen och spela på tvn. Kan vara skönt att bara ligga i sängen och spela, för att sedan fortsätta på tvn.

Jag gillar att man kommer kunna ta screenshots ifrån sina spel, det är en funktion jag uppskattar otroligt mycket på PlayStation 4. Bara man hamnar i en kul eller skum situation eller man vill bara visa man slagit ett highscore. Kontrollerna ser riktigt trevliga ut, har bara hört positiva saker om Joy-cons, ni vet dem man klickar vid sidan av maskinen.

Annars är jag helsåld på pro kontrollen, den ser riktigt bra och skön ut. Ett stort plus (Haha) är att pro kontrollen har ett ordentligt styrkors, har hört många som säger att detta är mer eller mindre ett behov att ha denna kontrollen om man vill spela fighting spel ordentligt eller 2D spel. Då styrkorset på joy-con kontrollerna bara består av knappar. Ser fram emot att få testa denna HD-rumble och se om det är så grymt som folk påstår att det är, att man kan känna hur många kulor som förflyttar sig i kontrollen och att man känner motstånd bättre i spel.
 

Xenoblade Chronicles 2
Ni ser likheterna? Zohar... Texten MonolithSoft dyker upp och jag känner en klump i magen, jag blir spänd och tänker för mig själv. “Jaha, nu får vi se porten av Xenoblade Chronicles X som det har ryktats om.” men så hör man huvudkaraktären säga “I’m going to Elysium for you“.
Nu känner jag mig ännu mer spänd! Åhhh! Trailern skiftar från svart till att man får se en ung man springa över ett fält, med en stad och en enorm kreatur i bakgrunden. Nu har hjärnan hunnit fatta att det rör sig om ett nytt spel och inte en port av Xenoblade Chronicles X.
Jag får lite tårar i ögonen. Trailern fortsätter att sälja mig ännu mer på det hela, vi får se lite mer landskap. Vi får se vem som har designat karaktärerna i detta, nämligen Masatsugu Saito, som jag själv inte är bekant med. Vi får se en rödklädd tjej med en Zohar-liknande form på sin rustning, vilket får mig att tjuta som en liten tjej. Zohar har varit en viktig grej i Xeno-spelen, det är också den formen som lifepods har i Xenoblade Chronicles X.

Vi får sedan se vilka som gör musiken till spelet och jag jublar då vi slipper Hiroyuki Sawanos musik i detta spelet. Visst var det några delar av musiken från XBX som var okej, men om man jämför med första Xenoblade Chronicles så var det väldigt undermåligt. Plus jag har aldrig varit ett stort fan av Sawanos musik. Så jag blev glad man när man får se Yasunori Mitsuda namn bland de som gör musiken. Min lycka är total! Där var spelet som spikade mitt köp av Nintendo Switch. Nu är jag ju lite av en Monolithsoft fanboy också, men detta gjorde mig så oerhört glad. Nu håller jag tummarna för att de portat det första spelet till Switch, det förtjänar en HD utgåva.
 

Super Mario Odyssey
Time to jam with Mario! Så vacker miljö. När trailern först börjar och man få se staden är jag 100% säker på att det var en remake av Sonic Adventure 1 vi såg. Man ser taxin köra över kloaklocket, så var jag stensäker på att det skulle komma upp vatten ut det och vi skulle få höra “Open your heart“. Men istället hoppade Mario upp ur locket och jag kände en sådan konstigt barnslig glädje i hela kroppen. Visst hade jag blivit glad av en SA remake, men detta var mycket bättre! Äntligen ett Mario-spel som verkar vara mer i stil med Mario 64, missförstå mig inte nu de senaste Mario-spelen har varit bra. Men det har blivit lite för mycket av de där New Mario-spelen helt enkelt, har länge drömt om ett spel mer likt Mario 64, precis som många andra gjort. Ser ut att bli ett glatt roligt spel av trailern att döma och det ska släppas senare i år. My body it ready!
 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Link & Zelda på nytt äventyr. Vet egentligen inte vad mer man kan säga om Zelda, som jag inte har sagt i tidigare inlägg. Den senaste trailern var grym som bara den och hade jag någonsin tvivel om spelet, så blåste den bort alla. Jag är också en av få som uppskattar att Zelda-serien har fått röstaktörer, ni behöver inte hålla med mig men själv gillar jag det skarpt, tycker det tillför mycket. Miljöerna, hur världen fungerar, ja allt man sett ser helt otroligt ut. Kanske inte det mest grafiskt imponerande spelet, men vad gör det när det är så mycket annat som imponerar? Såg en annan video där Link blir slagen av en fiende och han flyger rätt in i ett träd, han tar extra skada av träder för han slog i det hårt. Nog något man kan bli irriterad på om det händer en själv en massa gånger, men imponerande att se. Man är hajpad, man är spänd, man längtar så otroligt mycket tills man själv får spela detta. Bara några veckor kvar nu.
 

Mario Kart 8 Deluxe
Ur vägen Mario! Inklings tar över! Har alltid varit sugen på Mario Kart 8, men det har aldrig blivit av att man skaffat det. Så man får väl ta igen det nu i och med Switch. Innehåller all(?) DLC som finns till Wii U versionen och två nya förare (Inklings) och ett förbättrat battle mode, gör detta till den bästa versionen av spelet att skaffa. Om inget annat hade det varit riktigt kul att ha ett grymt multiplayer spel att kunna spela tillsammans med mina vänner här hemma. Ni vet så som man spelade förr i tiden innan internet, så vi får väl se vad som sker i April.
 

Arms
Armed and ready! Haha! I början av trailern trodde jag detta skulle visa sig vara ett futuristiskt Punch-Out. Men det visade sig vara en helt ny spelserie, men jag gillade det jag såg. Det ser ut att vara rätt kul och jag har enbart hört gott om spelet, inget jag skulle betala fullpris för så inget release spel. Men jag skulle gärna vilja kolla närmare på det senare. Man kan ju hoppas de kanske släpper en demo, så man kan få sig en uppfattning om det. Verkar ju funka riktigt bra med Joy-con kontrollerna.
 

Super Bomberman R
You're gonna have a blast! Det var väl knappt ingen som trodde att vi skulle få återse Bomberman igen. Men det var ju trevligt, dock är jag ingen fan av Bomberman. Har bara spelat Bomberman 64 som jag gillade för det var mer av ett äventyrsspel, kan ju hoppas det kommer till deras Virtual Console tjänst. Hur som helst, så ser det kul ut att spela med sina polare. Dock inget jag lär skaffa på releasen heller, men kommer absolut hålla koll på detta. Stort plus att man kan köra story läget i co-op.
 

Splatoon 2
Låt oss måla om staden tillsammans. Har väl aldrig riktigt fastnat för Splatoon måste jag säga, kan väl gilla Inklings som karaktärer men resten känns lite si sådär. Dock kan jag vara sugen på att ge spelet en chans om man har ett gäng med tre andra vänner att spela med, annars avstår jag nog. Men det ser ut att vara mer av samma av det jag har sett och det behöver naturligtvis inte vara något dåligt.
 

Där var lite av mina tankar angående lite av det som visats, är en del spel jag skippat att skriva om. Kanske för de inte intresserar lika mycket eller helt enkelt för att jag inte har fördjupat mig i dem än. Jag hoppas ju verkligen att Nintendo kommer släppa en Super Smash Bros port till Switch, det hade ju varit perfekt att få det också. Så blir det en riktigt grym party maskin. Ser fram emot att se om ryktena om att det kommer GameCube spel på virtual console stämmer, finns så mycket runt omkring Switch man gärna vill veta. Hoppas man får ordentliga svar på dessa frågorna innan konsolen släpps. Då har jag en sista fråga, ska ni själva skaffa Nintendo Switch?

2 responses on Fler tankar om Nintendo Switch

  1. Hehe, du var snabb att få ihop det första inlägget om Switch men ja nu när vi vet lite mer kan jag inte låta bli att känna att det är en repris av WiiU för min del, det vill säga att det blir ett köp… när Xenoblade 2 släpps!

    Att köpa konsolen på release var visserligen uteslutet redan från början för mig med tanke på att Nier Automata boxen släpps ungefär samtidigt och det enda som lockar vid release är Zelda som jag inte har något emot att spela på WiiU.

    När jag såg Monolith logan tänkte jag direkt, “onej, ska dom avslöja nästa del alldeles för tidigt igen” men stämmer ryktena om att det faktiskt släpps i år så kanske det är dags att hoppa upp och ner, hehe.
    Det tog inte många sekunder innan jag insåg att det rörde sig om en “uppföljare” på första spelet vilket var högst oväntat och positivt för mig som utgått från att det skulle bli fortsättningen på “X”.
    Tyvärr hör jag till dom som inte är imponerade över karaktärerna eller specifikt huvudkaraktären men allt är väl bättre än en tyst “avatar” i min värld och att Yasunori står överst på listan över kompositörer denna gång gör mig såklart mycket glad!

  2. @ opkij:
    Håller med om att det känns lite som det gjorde med Wii U. Tack vare massa inbytes deals på GameStop så betalar jag knappt inget för mina grejer. Har inte skaffat en Nintendo konsol på releasen sedan GameCube.
    Så klädde det vart dags nu, speciellt när jag vill spela Zelda och inte har kvar en Wii U.

    Förstår absolut att du väljer Nier Automata boxen före Switch, blir bara vanliga versionen för min del. Hehe.
    Är inte överförtjust i karaktärerna heller, men jag tar hellre detta än det vi fick i XBX, där Alma och Vandham var få som kändes och sig ut som riktiga karaktärer.
    Men det återstår ju att se, bara glad vi får mer Xeno! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *