Om mig

Hej och välkomna! Jag är Micke Johansson, även känd som Yazuka online. Det är ett alias jag har använt sedan 1999, så det kan finnas en möjlighet att du sett mig online förut. Jag brukar hänga på Loading.se och NeoGAF, andra sidor jag brukar hänga på är DeviantART, YouTube, GameFAQS Men för det mesta är jag är på ResetEra och Loading.

Brinner för TV-spel och har gjort så länge jag kan minnas, jag började spela när jag var 5-6 år. Precis som många andra startade mitt intresse för TV-spel med Nintendo och deras NES. Sedan dess har mitt intresse bara växt och blivit till en kärlek och en viktig del av mitt liv. Min första egna konsol var SNES med Super Mario World, det var knappt någon annan som fick spela det. Det var även med SNES som jag stötte på The Legend of Zelda: A Link to the Past och jag blev förälskad igen. På SEGA fronten var det ju mycket Sonic som gällde, hade även en del två spelar spel som jag och min far spelade tillsammans. Det var riktigt roliga tider det.

Jag har även haft turen att fått arbeta i en spelbutik, det var roligt och jag lärde mig en hel del. Det var en gång i tiden en av mina högsta drömmar, så det är kul att ha fått uppfylla den. Hade troligen inte vilja arbeta i en spelbutik idag. Det är så pass annorlunda jämfört med hur det var då. När det gäller spel nu för tiden spelar jag mest JRPG och äventyrs spel, det är bland mina favorit genrer. Är ett stort fan av Lunar Silver Star Story Complete till PlayStation 1, det var faktiskt det spel som fick mig att älska JRPG. Final Fantasy VIII (Ja, åtta) är mitt favorit FF spel, sedan får jag inte glömma Xenosaga trilogin som tillhör mina absoluta favorit spel någonsin.
Andra spel ligger nära mitt hjärta är Castlevania Symphony of the Night, Mega Man X och Mystical Ninja Starring Goemon.

Jag gillar att diskutera och skriva om tv-spel, även att skriva i ren allmänhet. Men det kan ibland vara lite problematiskt för mig, då jag har mild dyslexi. Men jag försöker skriva även och försöker få det så korrekt som möjligt.
Jag har även fått chansen att skriva om TV-spel för PSSverige det är jag väldigt tacksam för. Det var kul och gav mig ytterligare en erfarenhet. Har även skrivit för PlayerSelect.se, det är också en viktigt och kul erfarenhet som jag kommer ta med mig hela livet. Att recensera spel är ju någon man har velat göra länge, så att få den drömmen i uppfyllelse är underbart. Det finns fler saker jag vill göra som är relaterade med TV-spel, men ibland räcker tiden helt enkelt inte till. Plus det kan vara svårt att komma igång med motivationen, men det finns planer och tankar, vi får se om det blir något av dessa bara.

Förr i tiden gillade jag verkligen att sitta och göra AMVs, tyvärr är det dock en hobby som mer eller mindre har dött. Vet inte riktigt varför, men känner inte alls samma brinnande lust för det längre. Plus det är svårt att komma på bra idéer. Har dock lite äldre videos jag vill göra om i HD kvalité, så vi får se vad som sker där.
Är för övrigt väldigt förtjust i Transformers och har varit sedan jag var liten grabb. Jag ser även en hel del anime och har gjort i ett par år, är ni intresserad av att se vad jag gillar eller tittar på kan ni se det här MyAnimeList.net. Som jag tidigare nämnde så gillar jag att skriva, så jag och min vän “Elden” har vår egen fantasy serie som kallas för The Saga of Reconis. Vi har arbetat på den sedan dess födsel runt år 2001, det hade varit kul om man kunde göra något större med det, det hade varit helt makalöst fantastiskt!

Favorit spel
Xenosaga-serien, Lunar Silver Star Story, Lunar 2 Eternal Blue, Final Fantasy VIII,
Mega Man X, Zelda A Link to The Past, Mystical Ninja Starring Goemon,
Castlevania Symphony of the Night.

Favorit filmer
Transformers the Movie, Jay & Silent Bob Strikes Back, Austin Powers 2,
Cabin in the Woods, World War Z, Euro Trip, Scott Pilgrim VS The World.

Favorit TV-serier/tecknat
Scrubs, The Big Bang Theory, How I Met Your Mother, That 70′s Show, Futurama,
The Last Airbender, Metalocalypse, Young Justice, Scooby Doo Mystery Inc,
Legend of Korra, Spectacular Spider-Man.