Topp 5: Tales of-intro låtar

Nu var det dags att köra en sådan här lista tyckte jag, här är några av mina favorit av Tales of-intros. Det var inte lätt att välja ut 5st kan jag säga er, då jag gillar de flesta! Men jag rensade runt tankarna och kom fram till dessa fem följande. Det finns diverse anledningar till jag valde dessa, just på grund av låten, det kan vara animationerna i videon. De kanske håller ett sentimentalt värde för mig, ja ni förstår säker. Men nu ska jag inte tjata längre, här är min topp 5: Tales of-intro låtar.

05. Tales of Phantasia: Yume wa Owaranai av YOMI

Tales of Phantasia var inte bara det första Tales of-spelet, men också ett av de första spelen att ha med sång i sitt intro (om jag inte minns fel). Nu talar jag naturligtvis om Super Nintendo originalet en väldigt skönt och lugnt sång, som jag lyssnar på lite då och då. Den version jag bjuder på är från PlayStation 1 versionen, som tyvärr aldrig släpptes utanför Japan. Som så många Tales of-spel… Dock släpptes den dåliga GBA versionen av spelet här… Har ännu inte spelat igenom detta spel, det är något jag måste rätta till någon dag.

04. Tales of the World: Reve Unitia: Shining Darkness av Nakagawa Nami

Ytterligare en sång från ett spel som aldrig släpptes utanför Japan, Reve Unitia släpptes till 3DS och är något form av crossover spel som alla Tales of the World spelen är. Det var inte allt för längesedan jag hörde denna sången för första gången, den klickade direkt med mig. Tempot, sången, melodin. Det låter för övrigt annorlunda jämfört med hur de flesta Tales of-intron låter. Så den har blivit en snabbt favorit, själva intro filmen är också jäkligt grym.

03. Tales of Symphonia: Starry Heavens av Misono

Tales of Symphonia var det första Tales of-spelet som jag spelade och första gången jag hörde och såg introt blev jag så överförtjust i det. Lyssnade på det i sträck och såg på introt hela tiden, det satte sig verkligen på skallen för min del. Original introt gjordes av gruppen Day After Tomorrow, men gruppen bröt upp och sångerskan Misono fortsatte solo.

02. Tales of the Abyss: Karma av Bump of Chicken

Gitarrer, tempo och rock! Oh, yeah! Tales of the Abyss är ett av mina favorit spel i serien och introt är så jäkla bra! Det har ett schysst tempo som drar med mig in helt och hållet, vi fick en instrumental version av sången i den engelska versionen av spelet. Vi fick dock lite kraftigare gitarrer i sången, men det är synd vi inte fick den som den skulle vara.

01. Tales of Xillia: Progress av Ayumi Hamasaki

I normala fall så är det väl nr 02. som skulle ha varit på första plats då jag verkligen älskar lite rockigare låtar. Men Progress är en sådan låt som sätter sig i hjärtat på mig, den har en sådan vacker och sorgsen melodi. Blir alltid lite rörd och det är även därför den kniper första platsen, film, musik, spel eller vad det nu än kan tänkas vara som berör mig känslomässigt är saker jag värderar väldigt högt. Denna melodin är så underbar.

Håller ni med mig? Tycker ni något annat? Berätta vilka ni tycker är era bästa intron till Tales of-spelen. Har för övrigt en känsla att Tales of Berserias intro Burn av FLOW kommer bli en ny favorit, om jag ska gå efter det jag hört i trailern för spelet.

8 responses on Topp 5: Tales of-intro låtar

 1. Bara massa bra intron men jag vet inte vad min egen topp är.

  Phantasia är åtminstone en garanterad etta, att det ens fanns sång
  i ett SNES-spel var tillräckligt coolt för att göra den till en direkt favorit och jag gillar även dom modernare tolkningarna.

  Tales of Destiny är också en favorit, både japanska och engelska versionen. Det är lite lustigt att dom envist byter ut introlåten i nästan alla seriens delar, ofta är det helt annan stämning i den engelska.

 2. @ opkij:
  Ja, det finns många bra. =)

  Jo, i min mening förlorar introna sin charm när de byter ut sången mot något annat. Som just Tales of Symphonia, den engelska låten är så opassande som intro.
  Tur att dom inte gör så länge dock. Tar hellre en instrumental version av låtarna framför att den ska bytas helt.

 3. Bra lista!
  Abyss är såklart min favorit. Symphonia ligger annars bra till också.
  Inte hört World-spelets tidigare. Kul att höra.
  På tal om World har du kört ena titeln vi fick?

 4. @ JRPGeek:
  Än så länge har jag inte kört det. Har det i samlingen men inget PSP, måste försöka få tag på ett så jag kan testa det.
  Har inte hört mycket gott om det, men vill köra det bara för att.

 5. @ Micke:
  Du kommer inte höra så mkt gott från mitt håll heller :)
  Kändes väldigt “quest-baserat” och mindre story. Hade kunnat tänka mig det som ett mmo men nu är det ju offline.

 6. @ JRPGeek:
  Hehe, ajdå. =)
  Man får väl testa det i alla fall, har ju som turligt nog fler PSP-spel jag vill spela. Så även om det inte är bra har jag annat jag vill köra.
  Som att köra om Tales of Eternia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *