En massa Final Fantasy XV info

Under de tidigare timmarna i dag (kl 04.00 i morse), så hade Square Enix ett litet party för Final Fantasy XV, där vi fick ny information om spelet, nya trailers och ett release datum. Square Enix är väldigt seriösa med att expandera FFXV universumet och kommer släppa en Anime som kallas Brotherhood: Final Fantasy XV och i denna anime ska man få lära känna karaktärerna på ett bättre sätt. Första avsnittet finns redan ute, ska själv sätta mig och se det i helgen är det tänkt.

Det ska även släppas en fullängds CG-film kallad Kingsglaive: Final Fantasy XV, det skall tydligen utspela sig samtidigt som spelet, fast hemma i Noctis kungarike. Imponerande nog har de fått med grymma skådisar som Sean Bean som kung Regis, Lena Headey spelar Luna och Aaron Paul spelar soldaten Nyx. Tyvärr kommer inte dessa stjärnor låna ut sina röster till samma karaktärer i spelet, vilket jag tycker är synd. Avskyr lite när de använder olika röstskådespelare på samma karaktärer, men det blir nog bra ändå! Ser fram emot att få se den, som vanligt gör Square Enix grymma CG sekvenser.

Square Enix släppte även en ny demo på spelet, som de kallar för Platinum demo: Final Fantasy XV. I demot får man spela som en ung Noctis och lära känna han lite mer och så får man se den söta summon-djuret Carbuncle. Man får se lite hur väder effekter, dag och natt förändringar funkar och får testa på lite fighting. Innehållet i demot kommer inte finnas med i det fullständiga spelet. Men det var kul att testa och jag känner mig absolut mer hajpad på FFXV, plus klarade man demot så ska man få tillgång till Carbuncle i det fullständiga spelet.


Naturligtvis får vi inte glömma den nya trailern för FFXV, vissa massa med godbitar! För att inte tala om release datumet! Vi kommer få ta del av spelet den 30 september 2016, så det är bara att markera datumet i era kalendrar (det har jag gjort) och kommer troligen be om en ledig dag från jobbet så man kan spela hela helgen. Nu börja den där längtan igen, men vi har redan väntat i 10år så vi kan vänta ett par månader till. Hoppas verkligen denna lever upp till hajpen dom skapat kring spelet och att när det väl är dags för Final Fantasy XVI att det inte tar 10år till.


Det ska även släppas en Deluxe Edition av spelet, som kommer i en snygg steelcase där man får Kingsglavie filmen på blu-ray. Den kommer bara finnas tillgänglig för streamning och nerladdning annars. Square Enix släpper också en trevlig collectors edition version av spelet, begränsat till 30.000 exemplar i hela världen. Jo, den är redan slut.. Men ni kan se bilderna nedan vad ni hade kunnat få för runt 2600kr.

Även om det är trevliga saker i förpackningen hade jag aldrig lagt runt 2600kr på det eller något annat spel för den delen, tror jag. Men hoppas dom som ville ha ett exemplar fick tar på det, jag nöjer mig med standar utgåvan.

5 responses on En massa Final Fantasy XV info

 1. En riktigt bra dag med andra ord. :)

  Jag kommer nog vänta med både anime och CGi-film tills spelet. Vill inte uppleva för mkt av världen innan dess.
  Har inte ens klarat första demot.
  Jul att du var positiv till demot. Kanske prövar det i helgen ändå.

  Själv blev det såklart en CE-bokning. Men bara en. :)
  En komplett FF-samling måste ju annars innehålla CE (en för varje region och varje format). Viker mig lite där. :)

  Såg att de avslöjade att Audi också gör en bil baserad på den i spelet. Bara 1ex inte till salu men den hade varit något! Ultimat replika. :)

 2. @ JRPGeek:
  Hehe, skönt du fick tag på en ce. Ska bli kul att se dig stoltsera med den sedan.
  Jo, man skulle kanske vänta. Åtminstone tills lite närmare releasen.
  Det blev några filmer där ja. Skumt. Verkar som den reagerade på när man skrev siffror,som typ 1 och 2. Skumt som fan, aldrig varit med om det.

  Demot var kul, inte lika kul som Duscae demot med det funkar. Dock är det kort, men ger som sagt en trevlig liten inblick i olika moment i från spelet.
  Edit: Tydligen någon plugin som strular. Skumt. :/

 3. Skönt och lite overkligt att äntligen ha ett datum, det känns så galet när man tänker på allt man själv har hunnit med sen man såg den första trailern, en rolig detalj att den faktiskt är bland det äldsta som finns att hitta på youtube.

  Att dom avslöjade en hel film var riktigt oväntat och det borde tyda på att dom verkligen tror på projektet eller inte har lärt sig något från Spirits Within… Spännande tider oavsett!

 4. Suck, kände inte ens till Ultimate och nu är det för sent. Har bokat två versioner av Deluxe, men hade jag vetat att Ultimate fanns hade jag köpt en sån istället.
  Känner mig ledsen nu. :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *