Tankar om Final Fantasy VII remake

Så länge jag kan minnas så har det alltid önskats en remake på Final Fantasy VII. Så fort det varit ett stort tv-spels evenemang som E3 eller liknande har folk alltid sagt, i år är det äntligen dags! Men varje år har de blivit besvikna för de hajpat upp sig för inget. Men E3 2015 var året då Square Enix äntligen utannonserade Final Fantasy VII remake. Som väntat så blev folk vilda och jag för första gången började visa intresse för FFVII.

Har aldrig varit ett fan av originalet, det tilltalade mig aldrig som det gjort så många andra. Där emot föll jag för Crisis Core: FFVII som utspelar sig innan FFVII. Mycket tack vare man fick spela som Zack, en karaktär jag gillar så mycket mer än Cloud. Plus man fick se Sephiroth i spelet innan han blev koko i skallen. Karaktärerna i övrigt har väl varit lagom intressanta, men då spelet aldrig riktigt klickat har inte karaktärerna gjort det heller. Något jag hoppas kanske ändras i och med remaken.
Barret har fått sig en liten om design och ser väl rätt bra ut tycker jag, läste det var någon som tyckte att han gick från Mr.T till Blade. Det kan jag väl iofs inte se som något negativt själv. Läste någonstans att ändringen gjordes för att han blev så förknippad med just Mr.T, hur sant det är det dock vet jag ej.
Men det ska bli spännande att se om det är fler karaktärer som designas om något.

Något jag verkligen gillade är att spelet verkar ha ett mer action basera stridssystem, missförstå mig inte nu. jag gillar turordningsbaserade spel, men jag tror detta kommer passa spelet perfekt. Förhoppningsvis betyder det också att vi slipper random encounters, det om något har jag verkligen tröttnat på i JRPG.
Ser fram emot tills vi får se mer av spelet, men det blir ju helt klart något jag kommer köpa dag ett. Det trodde jag nog aldrig jag skulle säga om FF7 det, men jag ser fram emot förändringarna mycket tack vare det inte har ett nostalgist värde av mig från början. Så jag är väl mer öppen till förändringarna än andra. Men jag hoppas på det bästa och vill se mer.

2 responses on Tankar om Final Fantasy VII remake

 1. Jag tillhör ju en av dem som älskar FF7. Mitt favoritspel.
  Är riktigt taggad på remaken. Att de faktiskt gör en remake med nya strider och lite nya scener gillar jag. Tror en balans av nostalgi och nytt kan bli perfekt.
  Tycker Barrets design känns sådär. Tror det är glajorna som gör det :)

  Ska bli kul att se hur de löser fiendedesignen. För den är ju, i originalet, helt vrickad på sina ställen. Lycka till att få Hell House att kännas naturlig (http://finalfantasy.wikia.com/wiki/Hell_House) :)

  Vad tycker du om episodindelningen?
  Tror det kan funka om man kan få allt på skiva (utan att behöva fylla hårddisken) och det inte dröjer för länge mellan varje release.

 2. @ JRPGeek:
  Jag är inget fan av episodbaserade spel kan jag säga. Hoppas precis som du att man kan få allt på en skiva.
  Ska bli spännande att se hur de löser det hela. Haha, hade glömt den fienden! Det ska bli kul att se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *