Dragon Quest XI klarat

Idag har jag avslutat mitt äventyr i Erdrea, ondskan är besegrad och Sword of Light får ännu en gång vila, tills nästa gång ondskan knackar på.
Hela äventyret tog runt 75 timmar och då har jag fått det riktiga slutet, det blev lite drygt mot slutet, men ack så värt det.
Gillar spelet som fasen, kanske till och med en av de absoluta favoriterna i år. Dessvärre så är spelet dock lite långt för sitt eget bästa, i min mening.
Var bered att få spendera tid med spelet.

Rab är en härlig typ & Jade är absolut kärlek. <3

Dragon Quest XI blev spel nr 30 att ha blivit klarat i år och är även mitt 99:e klarade PlayStation 4 spel. Nästan så jag är lite småsur att jag inte klämde in något spel i mellan så det hade blivit nr 100. Men, men, sådant är livet.
Jag önskar det var lite mer filmklipp i spelet, för jag älskar verkligen hur
Akira Toriyamas stil ser ut i 3D, helt underbar.

Avengers Assemble!

Nu kommer det bli en liten JRPG paus. Tror jag ska sätta mig helt med Mega Man 11 nu eller kanske ge Timespinner en test körning. Blir något att pausa med sedan blir det att ge sig på Xenoblade Chronicles 2: Torna – The Golden Country.
Men är du osäker eller har sneglat lite på Dragon Quest XI så kommer du få grym valuta för pengarna, kan varmt rekommendera det.

4 responses on Dragon Quest XI klarat

 1. Woho! Jag är glad att du kämpade dig hela vägen till det riktiga slutet,
  (blev 73 timmar för mig) lite segt blev det väl i slutet även om det segaste
  (dom tre “trialsen”) med återanvända platser var frivilliga i själva verket.

  Vet att många är kluvna till det sista partiet av spelet men jag som är
  galen och gillar både andra halvan av Bravely Default, Nier och skiva två av Xenogears uppskattade även detta och tycker lite synd om dom som slutar vid första eftertexterna.

  Typiskt att spelet inte fick äran att vara det hundrade spelet, hehe, men titeln årets spel är ett bra tröstpris!

 2. @ opkij:
  Men det är nice det! Kommer kanske köra om spelet på Switch sedan när det kommer, beroende på hur mycket nytt innehåll det har.
  Gillade spelet som fasen i övrigt.

  Ja, jag gillar ju Nier som tusan och även skiva två av Xenogears, som jag fortfarande är förvånad över att så många ogillar. :S

  Ja, det kämpar som det är med två andra spel just nu. Det är God of War, Spider-Man och Dragon Quest XI som slåss om min GOTY-title. Haft väldigt skoj med alla tre spelen och de var över förväntningarna för min del.

 3. Jag är oerhört nöjd med Dragon Quest XI. Förmodligen mitt GOTY 2018.

  Klarade nyss ut “true ending” och vilket spel, det har verkligen allt jag vill ha i ett JRPG. Röstskådespelarna är också oerhört bra, tror inte jag stört mig på en enda röst…

  Det enda jag var tvungen att ändra som var störigt var vyn i striderna, den måste vara fast, jag pallade verkligen inte att kunna springa omkring med karaktärerna inne i strider. Speciellt när det inte gör någon skillnad i hur man positionerar karaktärerna. Oerhört glad att spelet inte är som ett Tales-spel eller FF XV, klassisk turordning är vad jag gillar mest. :)

 4. @ Gill:
  Dragon Quest XI ligger väldigt bra tills för ett GOTY för min del också. Spelar så oerhört många bra spel i år. Blir en svår kamp.

  Yeah, det är värt det för att få true ending. Älskar alla röstskådisar, det låter så bra! Gillar det starkt, så mycket bättre (i min mening) än att inte ha röster.

  Jag gillar alla sorter, turodning, action, yeah, you name it. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.