Fokus: Dragon Quest XI

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Tänkte jag skulle börja göra lite inlägg som jag helt enkelt kommer kalla “Fokus” och det ska helt enkelt vara inlägg om saker som jag ser fram emot eller bara vill lägga extra fokus på. Det kvittar om det är spel, filmer, musik eller något helt annat.
Tanken är att dessa inlägg ska vara lite längre och lite mer genomarbetade inlägg, med lite mer tankar och så än de vanliga “ser fram emot spelinläggen” jag gör emellan åt. Kommer ni på ett bättre namn att kalla detta, så snälla kom med förslag.
Jag slår igång denna nya kategori med att prata lite om ett av de JRPG jag ser fram emot mest i år, nämligen Dragon Quest XI.

Square Enix har ju som jag tidigare snackat om bekräftat Dragon Quest XI för release i väst, men sedan utannonseringen har det varit väldigt tyst. Vi vet inte vilken version av spelet vi kommer få, just nu finns spelet släppt på två konsoler i Japan.
Nämligen PlayStation 4 och Nintendo 3DS och de har sagt att de arbetar på en
Nintendo Switch version också. Något vi inte fått se än, pratar lite om detta längre ner i inlägget.

Hjältarna gör sig redo att spöa en King Slime i PS4 versionen.

Personligen hoppas jag det är PlayStation 4 versionen som kommer släppas i väst, för jag fullkomligt älskar hur vackert spelet är. 3DS versionen har sin charm, men för min del så blir jag glad ju mindre spel jag behöver köpa till den konsolen.
Den och jag är inte vänner om jag säger så och det är trist då den har ett grymt spelbibliotek. Hur som helst, det enda vi vet är att spelet kommer i år.
Det spekuleras ju en del om spelet och enligt rykten, som jag inte vet hur trovärdiga dom är, så kommer spelet i väst få röstaktörer. Det släpptes utan något ljudspår i japan, något jag tycker är väldigt synd. Jag vill gärna ha röster i mina spel, jag har blivit bortskämd. Speciellt nu när det är stor produktioner, som PS4 versionen då.
Så för egen del hoppas jag det är sant, för jag älskar Dragon Quest dubbarna,
Dragon Quest VII, tillsammans med båda Dragon Quest Heroes spelen har så underbara Engelska (inte amerikanska) röstaktörer. Det är kärlek. <3

Så här ser det ut på 3DS. 3D & 2D mode!

Än en gång så återstår ju att se om vi kommer få Nintendo 3DS versionen här i väst. Den är ju lite speciell. PlayStation 4 versionen är en stor snygg version, medans 3DS versionen är två versioner kan man väl säga, som har sin egna charm. Den har ett 3D läge, som ni ser på bilden så är det lite chibi-stil över det hela.

Den nedre bilden som är i 2D påminner väldigt mycket om de gamla spelen och man får ju inte 2D versionen i någon annan version än just Nintendo 3DS versionen.
Vi får väl se om Switch versionen kommer vara en uppgraderas 3DS version eller om den också baseras på PlayStation 4 versionen. Square Enix ska ju bara se till att utannonsera den också officiellt, mer än att säga att den är på gång till Switch.

Det bästa som kan hända är ju om alla tre versioner kommer släppas här i väst, men jag vet inte… Känner på mig att det nog inte blir så, någon version kommer bli lidande tror jag. Hoppas naturligtvis jag har fel och det bara är dumma spekulationer, men jag hade inte blivit förvånad. Men men. Vad ser jag fram emot med spelet annars då?
Jag har faktiskt hållit mig borta från så mycket av spelet som möjligt, man vill ju ogärna bli spoilad på story och så. Men av de två-tre trailers jag sett så ser spelet fantastiskt ut! Älskar de stora gröna områdena som finns, det jag sett av världen så är den så jäkla mysig. Skulle mer än bosätta mig i den och bara ta det lugnt och njuta, ni kan ju själv kolla i trailern här nere och se vad ni själv tycker om världen och det ni ser.

Fighterna vad jag tolkat påminner om de som är i Dragon Quest VIII, fast med lite mer dynamik eller om de var lite mer action i det hela. Det är dock vad jag hört, så ta inte det som fakta. Musiken har jag inte hört så mycket av, men ska jag vara helt ärlig så är nog musiken det jag har gillat minst i DQ-serien. Den är bra absolut, men den är inget märkvärdig. Tvärtom så känns den lite för upprepande, åtminstone i tidigare delar jag spelat. Så bara det kommer bli kul och spännande att se hur musiken är i detta spelet, hoppas på något riktigt bra! En annan sak jag älskar är att det finns inga random encounters, du ser alla fiender på skärmen och kan undvika dom om du inte vill slåss.

Så vackra filmsekvenser. I am in love!

Bilden ovan är från en filmsekvens ur PS4 versionen och den ser så fantastisk ut, jag älskar Akira Toriyamas stil i 3D, om man lägger ner lite tid på det. Jag gillar designerna på samtliga karaktärer där Martina är en favorit som alltid kommer vara i mitt lag.
Inte minst för jag gillar hennes design, men jag gillar hur hon slåss, hon ser ut att sparka mycket röv! Jag önskar jag kunde säga något mer om karaktärerna, men som jag nämnde tidigare så håller jag mig undan, vill inte bli spoilad.
Den enda jag vet namnet på är just Martina, men jag gillar det jag har sett av de andra. Tror det kommer bli ett roligt och trevligt gäng att få resa runt med.

Jag hoppas verkligen vi får ett datum eller får veta något mer om spelet snart, åtminstone vilket eller vilka format det kommer till i väst.
Jag vill veta om det kommer få en dubb här i väst, det finns väldigt många frågor och Square Enix tar tid på sig att berätta. Jag får hålla tummarna åtminstone att spelet kanske släpps lagom till min semester, hade varit kul att gotta ner sig med detta spelet.
Frågan är bara om man hade hunnit bli klar med det innan semestern är slut. Haha. Ser ni fram emot spelet? Vilken version hoppas ni att vi får i väst?

2 responses on Fokus: Dragon Quest XI

  1. Trevligt med ett längre FOKUSERAT inlägg, jag har ju själv tusen såna jag skulle vilja skriva, men just därför blir det inga som vanligt…

    Nu när vi vet att Kingdom Hearts 3 kommer i år så är väl det nummer 1 som jag ser fram emot men det bör väl vara följt av Dragon Quest. Jag har hela tiden utgått från att vi får åtminstone PS4 versionen men troligen allihop, rätt rörigt spel dock när det i princip finns tre olika och sen en fjärde med den engelska dubben som jag också misstänker att vi får, skulle vara rätt tomt utan röster i ett annars så påkostat spel, är fortfarande förvånad att åttan inte hade några i Japan.

    Skulle såklart vara kul att spela 2D varianten med men jag kommer troligen inte orka med dom båda.

    I väntan kämpar jag vidare i sjuan, 84 timmar in!

  2. @ opkij:
    Hehe, vad kul att du gillade det. Kändes skönt att skriva något längre. Sitter redan och filar på nästa.

    Kul att KH3 är ditt nr 1, själv vet jag inte vad jag längtar mest efter. Finns några stycken!
    Starkt jobbat med sjuan, tappade lusten för snabbt med öarna. :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *