En stund med Tales of Berseria

Nu har jag spenderat ca. 15timmar med Tales of Berseria sedan spelet släpptes i fredags och det kommer bli en del timmar till idag. Jag har haft svårt att lägga spelet ifrån mig, det vill säga jag har haft väldigt skoj med det. Spelet känns väldigt fräscht samtidigt som det är ett bekant Tales of-spel. Både story och karaktärer är betydligt mörkare än i tidigare spel, vilket förvånade mig mycket. Det handlar om hämnd och det är inget snällt med det och det är skönt att det avspeglas i spelet.

Huvudkaraktären Velvet gör allt för att få sin hämnd, hon mördar, stjäl, bränner ner hus för att få igenom sin hämnd. Ja, man kan väl helt enkelt säga att man spelar som skurkar. Det är ju så man tolkas av alla utomstående person, då man vill döda världens frälsare. Inte varje dag man får en sådan mörk historia i ett JRPG, det är väldigt uppfriskande måste jag säga.

Känner mig så sprallig i kroppen när jag tänker på spelet, har man spelat Tales of Zestiria och inte riktigt föll för det, så rekommenderar jag detta starkt! Då detta är så mycket bättre och har man spelat och gillade Zestiria så kommer man nog gilla detta ännu mer!
Motoi Sakuraba gör fortfarande musiken och en del låtar är välbekanta, men annars låter det inte så typiskt Tales of som det brukar.
Ska inte tjata så mycket mer om spelet just nu, utan vill mest rekommendera det om man haft funderingar på att skaffa det. Är riktigt glad att mitt 2017 som spel år har börjat så här gudomligt bra.

Här är för övrigt min Tales of-samling som den ser ut just nu! Det som inte syns på bilden är Day One pappers omslagen tillTales of Graces F, Tales of Xillia och
Tales of Xillia 2 plåtboxen. Tales of Zestiria Collectors Edition boxen är inte heller med på bild.

Vill fortfarande ha tag på Tales of Destiny till PlayStation och Tales of Destiny II till PlayStation. Eller Tales of Eternia som är dess riktiga titel, då det riktiga Tales of Destiny 2 bara släpptes till PlayStation 2 i Japan.
Synd bara att de två är så jävla dyra att få tag på, en vacker dags ska man väl kunna få äga de också.

4 responses on En stund med Tales of Berseria

 1. Nu när spelet är över så kan man äntligen spendera tid på saker som
  att skriva kommentarer igen, haha!

  Nej men skönt att det höll hela vägen, det blir nog inga sidequest för min del den här gången dock.

  Extra kul med en ny bild på samlingen, ett par stycken som jag själv inte har där, hehe. Fint att Phantasia är på plats till sist!

  Tales of Eternia är ett av dom spel jag spenderat allra mest pengar på och egentligen skulle jag också vilja uppgradera mitt Destiny 1 men det är galet hur dyra fina exemplar har blivit så jag ösnkar dig verkligen lycka till i jakten på det!

 2. @ opkij:
  Hehe, härligt det ju! :D
  Vet inte själv om jag kommer köra så mycket extra i spelet, även om jag gillar det så mycket som jag gör så känner jag mig färdig. Tyvärr tillför inte det andra något för storyn, inte mer än lite roliga scener och så.

  Ojojoj? Så jag har några som inte du har? Det hade jag inte trott faktiskt. Ska ha tag på DS spelen sedan också någon gång. Men blir nog att satsa på ett exemplar av Destiny till man tillbaka på skatten/semester ersättning. Måste ha det nu! =)
  Ja, det känns skönt att äntligen ha Phantasia. Hade bara önskat de kunde släppt en bättre version än GBA-versionen officiellt.

  Är sugen på att köra igen Zestiria igen nu, Berseria hjälpte mig uppskatta story och vissa saker mer.

 3. Mmmm, det var verkligen huvudstoryn som höll en fast denna gång
  så utan den känns det inte alls lika kul att fortsätta, troligen tar jag mig an lite kortare spel igen i väntan på Nier som plötsligt inte är så långt bort!

  Hehe, ja ett par har du som jag saknar, Vita-spelen, PS3 versionen av Vesperia och tro det eller ej, PSP-versionen av Eternia!
  Som jag sagt förr samlar jag inte aktivt på serien, det är helt omöjligt att köpa vanliga utgåvan, day-one edition och collector’s edition av alla spel, och sen även för alla regioner och konsoler, det skulle bli över 15 utgåvor bara för Zestiria om man var lika ambitiös som med Xeno…
  Men en ny bild på dom spel jag har i serien kanske det är dags för!

  Mycket synd att vi bara fick GBA versionen, den fan-översatta till PS1 är verkligen ljusår bättre, jag brukar lista SNES versionen på min topp 10 spel någonsin för att det var den jag spelade först och den känns mer speciell men PS1 versionen är verkligen Phantastisk, hehe.

  Destiny 1 är verkligen värt sitt pris det med och i värsta fall så kan
  man ju sälja det, inte en dålig investering även om det tar emot lite
  i den prisklassen för ett spel.

 4. Har själv hunnit med en 15 timmar nu, Yakuza 0 kom före :) , och blev också förvånad över den mer mörka berättelsen. Gillar spelet men har svårt för equip-systemet. Likt Zesteria blir det lite för mkt vapen, inte lika spännande att hitta nya då de oftast är sämre och fungerar mer som “material” för att uppgradera istället.
  Lite osäker på vad Destiny brukar gå för men tror jag hittade mitt på Tradera för en 7-800 kr mint. Definitivt värt det iaf. Riktigt bra spel även om jag tycker Eternia är snäppet bättre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *