Favoriter från E3 2016 del 2

Här är del två av vad jag gillade mest från E3, tänkte det var lika bra att dela upp det så det inte blev för många filmklipp i samma inlägg. Plus det ger mig lite andrum att samla mina tankar lite kring det som utannonserats, för de första tankarna man får är kanske inte de man känner när man studerat och kollat en del klipp ett par gånger.

Sony avslöjade också att det kommer HD remakes av de tre första Crash Bandicoot spelen, har själv aldrig spelat något av dem så det kan väl vara intressant att kolla närmare på dessa när de väl släpps. Capcom visade även Resident Evil 7, något jag inte riktigt vet vad jag känner för. Då det verkar vara ett första persons spel och ska spelas med VR. Finns en demo att ta hem från PlayStation Store om man är Plus medlem, blir att testa det senare och se vad man tycker.


Sony välkomnade Hideo Kojima upp på scenen och han visade lite från sitt kommande spel Death Stranding. Svårt att säga vad för typ av spel det blir av bara GC-trailern, men det kan bli intressant nu när han inte är fast och Konami och fortsätter ett visst samarbete med en skådespelare. Det ska hur som helst bli grymt spännande att se vad detta blir för ett typ av spel.Ett spel jag inte alls var sugen på när det utannonserad för första gången var Horizon Zero Dawn. Men ju mer jag har sett och ju fler gameplay videos som släppts, värmer jag upp mer och mer till spelet. Det ska helt klart kollas närmare på när det släpps.En av mina favorit saker under hela E3 är The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Trailern är fantastiskt och visar ett enormt Hyrule. Kollande man sedan på livesändning där de spelade så fick man se hur mycket man kunde göra i övrigt, byta kläder på Link, massa olika vapen och andra trevligheter. Röstskådespel verkar också vara med! Men det är jag väl en av få som vill ha, så jag är glad i alla fall. Detta Zelda spelet ser helt fantastiskt ut och har nu blivit ett av mina mest efterlängtade spel.

Lite övriga titlar som verkar spännande än Days Gone, själva trailern som visade var tråkig som tusan. Men när de visade gameplay från det blev det en annan femma. Det var zombies/infekterade i mängder! Och de alla rörde sig som de infekterade i World War Z, det kändes läskigt som tusan. För att inte nämna stressigt, tror inte mina nerver klarar av det. Detroit Become Human ser också rätt trevligt ut, jag gillade ju Heavy Rain rätt mycket så är nyfiken på detta. Verkar finnas hur många val som helst att lösa konflikter i spelet, spännande.

3 responses on Favoriter från E3 2016 del 2

 1. Håller med om RE7. Kändes mer som Silent Hill om jag ska vara ärlig.
  Kul att det kommer att funka med VR men tycker annars att VR-satsningen saknade rollspel :)

  Horizon ser tom jag fram emot :) Såg riktigt bra ut!

  Zelda var nog höjdpunkten. Iaf av de vi inte fått se så mkt av tidigare. Älskar att man valt en mer färgrik bild och inte för “mörkt”.

  En bra mässa som väntat när så mkt avslöjades förra året :)

 2. @ JRPGeek:
  Det saknades verkligen rollspel, hade velat se att det fanns något att erbjuda. De kunde ju typ lagt in VR i kommande versionen av Skyrim, inte för att jag är sugen på det men känns som ett spel som kunnat locka med VR.

  Håller helt med, Zelda var det bästa. Eller det som tog mig med storm, sitter fortfarande och tänker på det emellan åt. Var länge sedan jag kände mig så fångad av ett Zelda spel. =)

  Det var helt klart ett trevligt E3, mycket bättre än jag trodde. Var rädd att vi inte skulle få något intressant alls i år efter förra året. Vilken tur att de hade lite mer krut kvar. =)

 3. Det är klart att det inte kändes lika spännande med E3 nu efter förra årets osannolika avslöjanden men som helhet vart det nog mer intressant än på flera år innan dess… Kul att äntligen se lite mer av Zelda och få en bild av vad det kan bli, otroligt att se dagen då Last guardian fick ett riktigt datum och efter att ha sett en lång genomgång av Dragon Quest Builders så blir det ganska säkert ett köp ändå!

  Det enda jag behövde för att bli nöjd var dock klippet där dom visade en bosstrid från Nier 2, av allt att döma så blir striderna en stor förbättring från ettan och åtminstone musiken som spelades där var i samma klass som ettans! Det värsta är att det känns som ännu ett spel som visades för tidigt, väntan på 2017 bli lång…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *