Bärbart spelande

Jaha, då var det verkligen klart att man åker till Stockholm i januari. Det är första gången jag reser så långt och själv för den delen. Jag ska inte ljuga, jag är så nervös så jag mår lite illa. Även om det är en hel månad tills man ska iväg. Men bättre att ta skiten nu, så kanske det har lugnat ner sig när det väl är dags. Det verkar som det blir flyg och det känns också nervöst, jag har aldrig flugit förr. Så vi får se hur det går, hoppas att höjdrädslan inte blir för påtaglig.
Det kommer ju säkert blir fler resor i framtiden, så nu känns det som rätt tid att återintroduceras till det bärbara spelandet. Då menar jag inte mobil-spel för det är inget som intresserar. Jag vill spela med något som har knappar först och främst, touch-kontroller får vara ett alternativ. Men helst fysiska knappar ska det vara, så en bärbar konsol ska det vara.

Så tankarna är ju att köpa en New Nintendo 3DS, när den väl släpps ordentligt i Europa. Just nu har jag möjlighet att låna en vanlig 3DS, så då gör jag hellre det.
Ska jag själv köpa, vill jag ha modellen som kan spela det mesta.
Speciellt då att New N3DS kommer få exklusiva spel som bara går att spela på den maskinen. Som Xenoblade Chronicles, för att vara ett exempel. Hålla på att försöka köpa olika modeller fram och tillbaka blir då helt meningslöst för min del, för att inte nämna onödigt dyrt. Men jag har inte varit i så bra kontakt med den bärbara spelmarknaden, så jag vet inte riktigt vilka titlar som är värda att plocka upp.
Jag skulle gärna vilja ha tag på Dragon Quest IV, DQV och DQVI till Nintendo DS.
Då har man ju att göra ett bra tag. Har hört att Fantasy Life till N3DS ska vara bra, men jag tar tacksamt emot fler tips. Som ni kanske märker så har jag bara nämnt JRPG just nu och det är väl det som först och främst intresserar mig.
Men för all del tipsa om alla typer av spel till Nintendo DS och Nintendo 3DS, jag tar tacksamt emot alla tips det hjälper.

För att avsluta inlägget lämnar jag här den senaste trailern från Dragon Quest Heroes, som jag verkligen vill ha! Hoppas Square Enix beslutar sig för att släppa detta utanför Japan.

3 responses on Bärbart spelande

 1. Fantasy Life är ganska trevligt, orkade inte hela vägen men spelade väl 15 timmar nånting. Pokemon X/Y eller nya Omega rekommenderar jag, Curtain Call också. SMT4 eller Rune Factory 4 om dessa är din kopp té.

  Men fan dood visste inte att du skulle till mitt gamla hem, så jädra synd att jag inte har nån resa dit planerad eller ens pengar för tillfället, får världens sämsta lön denna månad. Annars hade jag åkt dit och träffat dig där.

 2. @ Cristoffer Nilsson:
  Curtain Call är jag rätt sugen på. Bara för att få något musik spel, ser rätt kul ut måste jag säga. De andra får jag nog kolla upp lite mer.

  Yeah, det är synd som fasen. Hade varit kul att få träffas igen.
  Men vem vet. Kanske leder jobbet mig närmare där du bor och då måste vi träffas! =)

 3. @ Micke:

  Ja och om det inte är via jobbet så måste vi se till att fixa det hyfsat snart anyways, been far to long now kan man säga. Curtain Call är awesome, ett av årets spel för mig vilket kanske inte är så förvånande :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *