Tales of Zestiria – Den officiella tråden för oss som ska ut och vandra i öppna landskap

Postad på gamla Loading.se 6 Juni Oktober 2015

 

FORMAT: PlayStation 3, PlayStation 4 och PC
UTVECKLARE: Bandai Namco Studios
UTGIVARE: Bandai Namco Games
KOMPOSITÖR: Motoi Sakuraba, Go Shiina
ANIMATIONER: Ufotable
KARAKTÄRSDESIGN: Daigo Okumura, Kosuke Fujishima, Minoru Iwamoto, & Mutsumi Inomata
RELEASE: 1/1 2015 JPN, 2015-10-16 EU, 2015-10-20 EU PC
ÖVRIGT: Dual-audio! Både engelsk och japansk tal!
KÄLLOR OCH INSPIRATION: Wikipedia, Aselia Wiki, Bandai Namco, NeoGaf

 


Tales of Zestiria är 20år jubileums titeln av Tales of-serien. Spelet kommer innehålla både Engelskt och Japanskt ljudspår, något som de flesta lär bli väldigt glad över. Då slipper det sedvanliga tjatet om dub vs sub. Andra nya grejer i detta spelet är att de gjort sig av med skärmbytet när man ska slåss med fiender. Så fort du möter en fiende på skärmen så börjar fighten.
En del information i denna tråden kan vara taget från den Japanska versionen av spelet, så det är inte säkert att namn, platser stämmer överens med de översatta namnen. Viss information är kanske inte heller 100% korrekt, då jag försökt hålla mig själv borta från spoilers.

 


Storyn följer Sorey, en ung man som lever med Seraphims, legendariska varelser som är osynliga för andra människor. I en värld som slits av krig och politiska problem mellan Hyland kungariket och Lawrence imperiet, så kommer Sorey att acceptera bördan av en “Shepherd”. Den utvalda som ska bekämpa världens ondska och mörker. Dock lurar en annan uråldrig fara, som man trodde var borta för alltid.
I landet förekommer en sorts “förorening” som genereras av de negativa känslor människorna skapar, detta leder till att monster som kallas Hellions skapas och de utgör ett stort hot för mänskligheten. De som interagerar med Seraphim kallas för Shepherd och de hyllas som frälsare, men fruktas också för sin makt. Även drakar kommer att spela en central roll i storyn på något vis.
Men en sak är klar, det är upp till Sorey och gänget att sätta stop för Hellions och åter ge frid i världen.

 


Fusionic Chain Linear Motion Battle System
Tales of Zestirias strissystemet är lite av en spirituell uppföljare av det stridssystemet som fanns i Tales of Graces f. Så som att kunna undvika fiender snabbt i fighter, göra mer skada på fienderna om man träffas deras svaga punkter. Lite nya saker för detta spelet är:

– Armatization: Den nya primära funktionen för striderna, det tillåter en människa och en seraph att slås samman/kombineras till en ny varelse och låser på så sätt upp kraftiga elementala attacker.

– Direkt strider: För första gången i seriens historia, så tar inte striderna dig till ett separat slagfält. Utan att fighten utspelar sig direkt där man möter en fiende.

– Spirit Chain: – Zestiria använder ett nytt resurs system, istället för de klassiska AC, TP eller CC så är det nu SC som gäller! Det fungerar liknande CC-systemet som användes i Tales of Graces f, att alla val du gör kostar SC, som att attackera, fly undan attacker och så vidare.

– Blast Gauge: Denna fylls genom att du slåss eller skyddar dig, denna mätare låter dig använda extra förmågor och då även Kamui transformationerna. Man kan också spara på Blast Gauge, så när du når en viss nivå kan man använda Mystic Artes.

 


Sorey
En ung man som växt upp i en by av Seraphs. Han har en hög nivå av spirituell kraft, vilket gör att han kan se osynliga varelser.
Han fascineras as ruiner och han ger sig av för att utforska den yttre världen när han har träffat Alisha.

Alisha
Sist i linjen för att ta över Highlands tron. Hon ser sig själv inte som en prinsessa utan en riddare, hon letar efter en lösning på de katastrofer som sker i hennes hemland.

Mikleo
En ung Seraph som varit med Sorey sedan de var barn, han gillar också ruiner. Han har en sorts rivalitet med Sorey och de bådar lämnar byn tillsammans.

 

Lailah
En eld Seraph, hon är också den första som gör en pakt med Sorey. Hon fungerar som en guide för Sorey och ser över honom medans han lär sig hantera sina krafter.

Edna
Edna är en jord Seraph. Hon har svårt att litar på andra, speciellt inte människor. Hon försöker hålla sina känslor i styr.

Dezel
En vind Seraph, han är ute efter att hämnas en vän som blev dödad. Han håller sig till sig själv för det mesta.

 

 


Tales of Zestiria får en tv-anime som kommer ha premiär under 2016. Den animeras av ufotable.

Tales of Zestiria har redan anime OVA som kallas för “Tales of Zestiria: Doushi no Yoake” och utspelar sig under spelets första timmar. Anime kommer medfölja Collectors Edition här i väst och kommer både ha original audio, dub och subs.

I och med utannonsering av ToZ Collectors Edition, fick vi veta att Alica DLC inte finns på skivan, utan den räknas fortfarande som en separat DLC och går att hämta hem gratis här (när spelet är släppt) under en begränsad tid.

 


4 Chibi Kyun Chara figures, Lady of the Lake sanctuary tyg artwork, Hardback artbook, 30min anime DVD “ToZ: Doushi no Yoake”, Utvald soundtrack från spelet, Exklusive Normin steelbook & Collectors Edition box.
(Under en livestream med spelet bekräftades det vi får OVA animen på en Blu-ray skiva istället DVD. De lyssnade på vårat tjat!)

 


Vissa återförsäljare kommer erbjuda cameo skins och vapen skins. Vilka som får detta i Sverige vet vi inte än, men troligen GameStop då de fått dessa grejerna innan. Men köper man digitalt för man dessa automatiskt.

 


Förköper man spelet på STEAM och det når vissa mål, får man som sista målet Tales of Symphonia på PC helt gratis!

 

DLC dräkter

 


Famitsu: 10/9/9/8 [36/40]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *