Tales of Xillia 2 – Den officiella tråden


Postad på gamla Loading.se under 2014

 


FORMAT: PlayStation 3
UTVECKLARE: Bandai Namco Studio Inc
UTGIVARE: Bandai Namco Games
SPELARE: 1 spelare (Upp till 4 i strider)
RELEASE: 1/11 2012 JPN, 19/8 2014 US, 22/8 2014 EU
KOMPOSITÖR: Motoi Sakuraba
ANIMATIONER: Ufotable
KARAKTÄRSDESIGN: Daigo Okumura, Kosuke Fujishima och Mutsumi Inomata
OFFICIELL HEMSIDA: Officiell sida för Tales of-serien
KÄLLOR OCH INSPIRATION: Wikipedia, Aselia Wiki, Bandai Namco

OBS!! DENNA TRÅD INNEHÅLLER NÅGRA SPOILERS FRÅN TALES OF XILLIA.
NI HAR BLIVIT VARNADE! OBS!!

När denna tråden gjordes så fanns inte alla namn på städer/saker tillgängliga på engelska, så det kan vara så att de inte stämmer. Detta kommer fixas med tiden i sådana fall, säg till om ni ser något tokigt.
Tales of Xillia 2 är uppföljaren på förra årets Tales of Xillia. Tales of Xillia var även en 15års jubileumstiteln för Tales of-serien. För mer info om det och spelet kan ni besöka den Officiella tråden för spelet här på Loading. Officiella Tales of Xillia tråden.

 


För ett år sedan förstördes barriären som höll de två världarna Rieze Maxia och Elympios separerade. Världarna är nu öppna för varandra och det har fört med sig andra problem. Elympios är en modern nation med avancerad teknologi, som de har byggt genom att använda Spyrix. Medans Rieze Maxia var ett tidigare isolerat land där man förlitade sig på Spirit Artes och naturen. Trots att de båda världarna just nu arbetar för fred mellan varandra, så blir det fortfarande bråk på grund av olika kulturella bakgrunder och tro. Inte minst för att folket från Rieze Maxia behandlas som om de vore monster på grund av sina Spirit Artes.

I Tales of Xillia 2 är det Ludger Kresnik, en ung man som är huvudkaraktären. Han är en skicklig kock, som lever i Trigleph på Elympios. Han bor tillsammans med sin bror Julius och deras katt Rollo. Han vill följa i sin brors fotspår och arbeta för Spiritis Corporation, ett enormt företag som tillverkar all dess former av teknologi. En dag möter han dock Elle Marta, en ung flicka som försöker hjälpa sin pappa. Hon söker något som kallas “Land of Canaan”. Ludger beslut att följa med henne kommer sända dem båda på ett äventyr som kommer ändra ödet för båda världarna för alltid.

 

Vad väljer du?

En stor skillnad i Tales of Xillia 2 jämfört med första spelet är att man nu ställs inför olika val i spelet. Detta är första gången det är så här i ett Tales of-spel. Man får två alternativ och ditt val kommer påverka spelet och storyn på ett eller annat sätt.

Stridssystemet

Spelet använder sig av “Cross Double Raid Linear Motion Battle System” (XDR-LMBS), en variation av Tales of Xillias “Double Raid Linear Motion Battle System” (DR-LMBS). Detta stridssystemet innehåller en vapen skiftar funktion. När som helst under striden kan Ludger utan större problem skifta mellan olika vapen, han har tre olika att välja mellan. Dubbla svärd, dubbla pistoler och en stor hammare.

Level up!

I stället för Lilium Orbs som Tales of Xillia hade, så har Tales of Xillia 2 istället Arrowcell Orbs. Ju längre in i spelet man kommer får man tillgång till “elemental cores” som man kan använda på sina Arrowcell Orbs. Det finns sex stycken olika element, ljus, mörker, jord, vatten, vind, och eld. När du ökar ett elements poäng, kan man få tillgång till nya artes, stats och skills.

Spela med stil
Något som är standar i Tales of-spelen nu för tiden, är att man kan byta kläder och kostymer på de spelbara karaktärerna. I Tales of Xillia kunde man även ändra frisyrer till viss del och använda lite olika accessoarer på karaktärerna. Som hattar, glasögon och annat roligt. Det ger dessvärre inget extra än att kan stayla karaktärerna efter eget behag. Något som trådskaparen personligen älskar.
En av de coola saker med Tales of Xillia 2 är att alla DLC-dräkter som man köpte till Tales of Xillia går att använda i detta spelet!

Ta en bild på äventyret
Nytt för Tales of Xillia 2 är att du kan ta screenshots under spelets gång. Du går ut i XMB-menyn och under bild menyn väljer man att spara screenshot. Dock fungerar inte funktionen om man bär visa DLC-kläder, men det kan ändå vara kul att plåta sin resa.

 



[LUDGER är en ungman som har en kärlek för matlagning, han bor i Trigleph tillsammans med sin bror och deras katt Rollo. Ludgers bror tycks dock ha försvunnit och Ludger får dras med en stor skuld. I strid slåss han med dubbla svärd, dubbla pistoler eller en enorm hammare. Han hjälper även Elle att försöka nå sitt mål.

ELLE söker det mystiska “Land of Canaan”, det sägs kunna förverkliga önskningar. Elle söker efter detta då hon vill hjälpa sin pappa. Hon verkar bli väldigt fäst med Rollo.

 


JUDE har klarat sin utbildning och är nu en fullt utbildad doktor. Han studerar även Spyrites och om det går att använda som en alternativ kraftkälla. Han vill utrota Spyrix så att Spirits slipper dö, för att människor ska få energi.

MILLA har nu helt tagit sig an rollen som Maxwell. Det är nu hennes jobb att se efter både Spirits och människor i världen. Hon och de fyra stora Spirits, söker fortfarande efter Spyrix och förstör dem.

ALVIN driver nu ett företag tillsammans Yurgen och försöker få de båda världarna att samarbeta bättre. Han verkar ha blivit mer trovärdig än han tidigare var, har även börjat att odla skägg.

 


LEIA slutade som sjuksyster och reste till Elympios för att finna vad hon verkligen vill göra. Under tiden arbetar hon som reporter och tycks göra ett bra jobb. Men hon är fortfarande lite för otålig och impulsiv.

ELIZE är inte lika blyg som hon en gång var, hon går i skola i Sharilton och har lyckats få lite fler vänner. Hon har fortfarande Teepo med sig.

ROWEN är nu statsminister i Rieze Maxia och är Gaius högra hand. Han åker till Elympios för att teckna ett fredsavtal, men har istället blivit målet för folk som är emot fred med Rieze Maxia.

 


GAIUS är den första kungen av Rieze Maxia, han för diplomatiska samtal med Rashugal, Auj Oule och Elympios. Gaius kan verkar väldigt kall men han är en väldigt passionerad kung och kämpar för de svaga. Han slåss med ett långt svärd.

MUZÉT är Millas storasyster och hon bryr sig väldigt mycket om henne. Den galenskap som överkom henne när hon tappade sitt syfte är nu helt borta, tack vare Milla. Muzét saknar mänskligt sunt förnuft och det kan ibland försätta henne i problem. Hon använder sitt hår som vapen i strid.

 

 


Day One Edition är i början standar utgåvan och den alla får. Man får en special plåtbox som aldrig släpptes i japan plus en musik cd med utvalda låtar på. Du får inget vanligt fodral.


Collectors Edition innehåller en figur på Ludger, en replika av ett fickur som finns med i spelet. En artbok för spelet, en music cd och en plåtbox med Rollos ansikte på. Man får även med spelet i ett standar fodral i denna utgåva.


Gamestop ska erbjuda denna DLCn om man bokar hos dem. Har inte sett någon annan svensk butik som skriver att de hänger med.


Här kommer alla recensioner som spelet fått att samlas!
* Famitsu: 9/9/8/9 (35/40)
* Dengeki: 90/85/95/90

 


DAY ONE EDITION
WebhallenSpelbutiken – ]KomplettCDON

COLLECTORS EDITION
WebhallenSpelbutiken

 


Allt möjligt som inte passar in på något annat ställe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *