Försöker Tullen & Postnord blåsa mig?

Nu är jag förbannad och jävligt besviken. Idag känns det nämligen som om jag blir utnyttjad av Tullen och Postnord. Som ni kanske vet så hade jag beställt lite action figurer från Japan, visst man kan kalla dom leksaker. En av dessa “leksaker” har nu kommit till Sverige och ska tullas, absolut inga problem.
Är helt okej med att dom ska ta moms för varan, även om Postnord inte skulle haft en bit av kakan.

Men nu är det så att dom kräver 525kr av mig för denna leksak. Något som är helt jävla befängt, speciellt när saken i fråga inte kostat mer än runt 500kr själv. Naturligtvis blir jag lite smått förbannad av att se detta, det kan ju inte stämma alls tycker jag. Så jag kollade på Tullverkets egna hemsida och se där… Fyllde i alla uppgifter och det enligt dom själva ska dom ha ca. 177kr av mig. Ingen liten skillnad…

Som ni själva kan se här ifrån deras EGNA hemsida, så är detta beloppet jag får fram. Jag missar kanske något, men har aldrig varit med om att fått betala så här mycket i skatt för en figur! Jag har betalat för andra figurer och det har aldrig varit över 200kr! Detta är fan rena rama rånet. Man tappar liksom all ork för saker.

Här är min original order om någon känner att dom vill se! Tycker fortfarande detta är helt sjukt och känns jobbigt som bara den. Jag är som sagt absolut beredd att betala, ett vettigt pris för denna figur. Men 525kr i avgifter som inte skulle varit mer än runt 180kr känns bara så sjukt frustrerande och jobbigt.
Skulle verkligen uppskatta om folk vill sprida detta inlägget, i hoppet om att man ska få ett ordentligt svar från antingen Tullverket eller Postnord. Båda känns väl rätt osannolikt men det hade ju varit bra om man kunde sprida det lite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *