Lite Zelda och annat

Nu har det gått några dagar sedan man klarade The Legend of Zelda: Breath of the Wild och man har hunnit samla tankarna lite. Det har helt klart blivit ett av mina favorit Zelda-spel, har haft så jäkla skoj med spelet.
Över 60timmar har jag spelat, vilket är väldigt mycket för ett Zelda-spel! Då finns det naturligtvis mer att göra som att försöka hitta alla Shrines, men det är något som jag får ta itu med en annan gång.
Gillar det mesta med detta spelet, dock är det lite mot slutet som tappar mig lite. Men jag kommer inte snacka om det, vill inte spoila för någon. Jag är väl en av få personer som önskat ett bra dag att Zelda-serien skulle få röster och jag är så oerhört glad att serien äntligen fick det med BOTW. Kommer ha svårt att spela nya Zelda-spel framöver om inte de också har röster, vilket jag hoppas de kommer ha.
Visst alla rösterna var väl inte bra, men det gjorde mycket för min egna upplevelse att karaktärerna kändes mer levande.

Dock känner jag mig lite tom nu när man spelat klar spelet, inget annat känns speciellt roligt att sätta sig med. Har påbörjat lite på NieR: Automata, ett annat spel jag har sett fram emot väldigt länge. Dock har jag haft svårt att komma in i det, då jag inte har känt mig motiverad nog att spela det. Vilket gör mig lite ledsen då första NieR är ett av mina favorit spel någonsin! Men samtidigt kul att ett spel kan påverka en så pass att allt annat känns lite “meh”. Men kommer jag bara igång med det hela så vet jag att det kommer bli bra, man ska bara ta sig över den där tröskeln man känner.

Kommer mycket spel nu i de kommande månaderna som man gärna vill ha. Inte bara i spel men även film, idag t.ex ska jag se Skönheten och Odjuret på bio ska bli kul och trevligt hoppas jag. Men snart är det dags för alla superhjälte filmer att dra igång och först ut i år blir Power Rangers, sedan fortsätter det bara där ifrån. Så det kommer bli ett trevligt år för både spel och film.
I övrigt har saker och ting varit rätt lugnt måste jag säga, både på gott och ont. Trött som fasen alltid numera känns det som, skönt att man snart ska få en maskin för sin sömnapné så kommer förhoppningsvis den delen bli bra.
Man längtar efter semestern kan jag ju säga, man har en sen semester i år så man får vänta tills slutet av Juli, känns så långt och avlägset dit. Hehe. Men det ska nog gå bra, hoppas kunna vara lite mer aktiv denna semestern än jag var förra året tack vare njurstenarna. Så i år vill jag gärna leva lite, ut och göra något. Men vi får se vad som händer.

2 responses on Lite Zelda och annat

 1. Jag lämnar ingen längre kommentar om Zelda idag eftersom jag själv ska försöka skriva om det snart men jag är glad att du haft så kul med det!
  Det var mycket tjat om rösterna innan men jag tyckte ändå dom hade en rätt liten roll i spelet, kanske för att jag inte hittade så många “minnen”.

  Såg du Skönheten och Odjuret som planerat?
  Av en slump fick jag ett par biobiljetter så det var plötsligt självklart att se den för mig, första bion denna halvan av livet, hehe.
  Mycket nöjd med filmen, troligen topp 10 för mig trotts att det finns många detaljer att störa sig på när man älskar den tecknade. Ska bli skönt att se igen på bluray i framtiden utan störande svenska texter och med bättre ljud än vad biografer tydligen har, hehe.

 2. @ opkij:
  Ser verkligen fram emot att se vad du tycker om Zelda då. :D
  Jo, precis. Rösterna är ju bara (tyvärr, i min mening) i väldigt få scener, men som vanligt ska folk gnälla över allt. Ser gärna att nästa stora Zelda spel har ännu mer med röstaktörer i sig.

  Yes! Jag såg den som planerad och jag gillade den skarpt! Helt underbar! Som du säger var det väl en del detaljer man inte gillade helt, men jag gillar mycket med filmen. Som alla delar som skilde sig från den tecknade filmen och istället var mer lånad från original verket, ser själv fram emot att se den igen på blu-ray. Väldigt lite film jag köper, men den kommer jag absolut köpa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *