Nintendo Switch: Dom 9 första månaderna

UPPDATERADE INLÄGGET DÅ JAG RÄKNADE FEL PÅ MÅNADERNA!

Detta är väl kanske egentligen ett inlägg man skulle ha gjort först efter ett år, men det känns bra att få detta ur sig nu. Nu lämnar vi ju snart detta året och ett nytt väntar, med nya spännande och förhoppningsvis underbara spel till Nintendo Switch.
Ni kan ju läsa mina första intryck av konsolen här, då hade jag lekt med den i två dagar.

Jag tillhör dom som alltid spelat Nintendo, men tröttnade väldigt mycket på dom vid/runt Wii, sedan med Wii U blev det bara värre. Trodde aldrig jag skulle återvända till Nintendos konsoler, även om Nintendo alltid är Nintendo med grym kvalité.
Därför blev jag smått lyrisk när de avslöjade sin Switch, det kändes verkligen som Nintendo var redo att ta hämnd för misslyckandet med Wii U. Nintendo kändes fräscht och spännande igen och konceptet med en hybrid konsol kändes grymt för egen del, även om jag grymtade lite åt den bärbar delen. “Den kommer jag knappt använda, eller passar bra till ett dass besök.” Tror jag är exakta ord jag använt för den och visst är den grymt bra för toa besök. ;)

Men jag har spelat den betydligt mer bärbart än jag trodde, anledningen att jag var lite negativ till det hela var att andra bärbara konsoler inte varit speciellt bekväma och var lite konstiga att hålla efter ett tag. Det är en anledning till varför jag aldrig fastnat för 3DSen. Men Switchen är väldigt ergonomiskt och känns bra, spelat bärbart i flera timmar utan att få ont i händerna. Att bara ligga och slappa i soffan med Switch efter en hårddag på jobbet har varit underbart. För att inte nämna helt fantastiskt hjälpmedel nu när jag haft problem med njurstenar.

Jag fullkomligt älskar att kunna spela på TV, för att i nästa sekund gå fram och ta Switchen med mig och lägga mig i sängen/soffan och spela. Det är så smidigt och tillfredsställande, det är väl egentligen bara avsaknaden av ett styrkors på vänstra Joycon kontrollen som stör mig. Men det fixade jag själv med en liten moddning, så min Switch ser just nu ut så här.

Postade även denna bilden i ett tidigare inlägg, men tar med denna här igen. Denna modden gjorde det så otroligt mycket bättre och skönare att spela 2D spel på Switchen i bärbart läge. Shovel Knight, Sonic Mania känns nu så sjukt bra, plus jag slipper få ont i tummen av Styrknapparna. Jag hoppas verkligen Nintendo släpper en ordentligt Joycon med styrkors.

För mig vände Nintendo verkligen på steken med Switch och jag kan verkligen säga att jag älskar denna lilla konsol, jag har redan spelat mer spel på denna än jag gjort på de senaste 3 stationära konsolerna från Nintendo. Mycket är väl också att det finns mer på Switchen som intresserar mig, därför är jag så jäkla glad att det går bra för Switchen och jag hoppas Nintendo kan fortsätta sitt momentum och få ut spel i denna takten som de gjort. För dessa 7 första månaderna har varit helt sinnessjuka av spelkvalité, speciellt från Nintendo själv. Sedan får man tycka vad man vill om spelen, men att vi följande spel under 7 månader av en konsols levnadstid känns overkligt.

 • The Legend of Zelda: Breath of The Wild
  Ett av mina favorit Zelda spel på väldigt länge. Spenderat mer tid på detta än något annat Zelda spel än så länge. Fantastiskt kul.
 • Mario Kart 8 Deluxe
  Även om det är en port av ett Wii U spel, så är jag glad detta släpptes så fler fick uppleva det. Hoppas på fler Wii U som blir portade till Switch.
 • ARMS
  Inget som intresserat mig personligen, men glad att Nintendo fortfarande kan komma på nya och innovativa spelidéer.
 • Splatoon 2
  Inte riktigt min kopp av te heller, men det är uppskattat av så många andra. Blir bara glad för det.
 • Fire Emblem Warriors
  Har inte någon åsikt om detta än tyvärr.
 • Super Mario Odyssey
  Mario är tillbaka! Och det har varit kul som tusan! Skön musik, sköna världar. Kanske lite väl mycket månar att samla och det får mig att vilja ha en remake av Super Mario 64.
 • Xenoblade Chronicles 2
  Spelet jag inte förväntade mig att bli utannonserat, men som jag väntat hela året på att få spela. Kört 7timmar i skrivande stund och jag älskar detta. Perfekt om man gillar JRPG.

 

Detta är då bara spel från Nintendo eller nära partner till Nintendo själva, jag är helt beredd på att säga att ingen konsol har tidigare haft ett sådant här grymt bra första år. Eller då så bra nio månader. Sedan finns det ju ett grymt bra tredje parts stöd och mer lär komma, så det ser väldigt ljus ut för Nintendo. Vad mer kommer? Vad mer har vi att vänta oss av 2018?
Vi har ju det nya Yoshi spelet, Kirby Star Allies åtminstone. Sedan i framtiden kan vi ju förvänta oss ett riktigt Pokémon spel på Switch, Metroid Prime 4 och förhoppningsvis så mycket, mycket mer. Ja, jag känner mig glad att vara tillbaka hos Nintendo då jag känner Nintendo har hittat rätt.
Sedan är jag absolut inte nöjd med allt, men jag hoppas Nintendo fixar dessa små missar och fel. Jag är så otroligt spänd på att se vad Nintendo har att visa i framtiden. Spännande tider.

2 responses on Nintendo Switch: Dom 9 första månaderna

 1. Snyggt gjort med kontrollen!
  Har själv “bara” hunnit med Zelda (mitt favortispel i serien också), Blaster Master Zero (Kan rekommendera starkt!), Mario och nu Xeno. Golf Story ska köpas när jag får tid också.
  Är riktigt nöjd jag med men inte kört så mkt bärbart. Nästan bara Blaster Master.
  Det skulle vara grymt om de tre första Prime-spelen kom. Har inte kört något av dem än.

 2. @ JRPGeek:
  Det blev så grymt bra med styrkorset, som dag och natt. <3
  Har kört Blaster Master också, det var trevligt. =)

  Håller med om Prime spelen, hade gärna fått chansen att spela dom. Hört mycket gott och har en polare som är galen i dom, så vill testa. :D
  Fick ändra titeln lite, då jag räknade fel på två månader…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *