Lite fix i bokhyllorna, del 2

Nu är jag tillbaka! Spenderade hela gårdagen med att fixa till materialet för att tillverka mina “Hyllstoppare/djupstoppare”. Bättre namns tas gladligen emot och skulle uppskattas! Hoppas ni står ut med min tråkiga och torra humor jag slängt in! Glöm inte föra muspekaren över bilderna eller klicka på dem för att se vad som står där. Hoppas det livar upp stämningen lite. Hehe.

Nåja, tänkte försöka förklara lite med bilder. Ni vet väl alla hur en Billy bokhyllas, hyllplan ser ut? Annars får ni uppleva det nu för första gången.
Hallå? Det är så ensamt här...

Tom och djup och helt ensam. Men vi sätter ett spel i hyllan, så ser det lite bättre ut.
(jag ser nog hur du sneglade lite i hörnet Shovel Knight för att vara med.)
Yay! En ny vän! Verkar vara lite blyg.
Men nej! Det blir ju inte alls bra! Det står alldeles för långt in för att se bra ut, this simply won’t do! Vi testar något annat!

Ojoj, nu vågar man komma fram och visa sig.
Nja, detta ser ju helt okej ut. Det är ju så här jag vill ha det. Men fyller man nu hela hyllan med spel och tar bort ett så råkar något spel hänga med extra. Vilket förstår symmetrin och gör mig ledsen.

Här är lösningen på mina problem! En liten egen snickrad mackapär.
En makalös manick!.
Det är inte den tjusigaste mackapären, men ta mig tusan den kommer göra ett perfekt jobb tror jag. Polering och sminkning (målning) av denna mackapär kommer att ske senare, när man köpt sandpapper, träspackel och lite målar färg.

Tycker du jag har förändrats?
Såja! Nu sitter den fast längst in i hyllan, nu har vi våran avgränsare. Avgränsare är för övrigt ett bra namn att kalla denna tills vidare, tar dock inte bort det jag skrev först i inlägget. Jag får stå mitt kast med dåliga namn.

Så jävla bra det blev!
Så här blev slutresultatet då. För min del är det väldigt praktiskt, jag behöver inte tänka på att spelen åker in längst bak och jag kan ändå utnyttja den platsen som är kvar bakom till annat. Som att lägga undan steelbooks eller extra pappersomslag som jag inte vill ha på mina spel just nu.

Hela samlingen! Hela samlingen! Fast ändå inte!
Så här ser det ut när avgränsarna sitter i bokhyllan. Ja, det är inte det finaste att titta på. Men dom gör vad dom vill att jag ska göra, så får man stå ut med lite skönhetsfel. Det är ju så med oss alla. Hur som helst, jag kommer fixa till dessa i framtiden och de kommer målas, så de kommer att se bättre och mer passande ut i hyllorna sedan.
Som ni ser så kan man som jag nämnde gömma saker där bak, som man kanske inte vill ha framme. Perfekt.
Men nu tänker ni säker att oj, vad mycket plats du förlorar för att göra så här. Jo, det är väl sant. Men hade Ikea själv fortsatt att ha sina stora hyllor som var 20cm djupa hade jag inte behövt göra så här. Plus jag hade aldrig velat ställa spel bakom spel, det ska stå framme och synas vilka man har.

Jag byggde detta med läktar från ByggMax, det var det billigaste materialet som de hade. Vill man lägga ut lite mer direkt och få det snyggare kan man ju göra det.
Det är upp till var och en, men vill ni nu göra något liknande så, ta egna mått.
Ta mått efter vilket material ni köper så det blir rätt, ta mått så nu får det djupet ni vill ha. Hoppas detta har varit lite till nytta, för egen del har det varit skoj att få visa lite av vad som stör mig och hur man fixat det.

4 responses on Lite fix i bokhyllorna, del 2

 1. Haha, ja det krävs väl samlare för att uppskatta två inlägg i rad om hyllor och hyllhumor.

  Mitt “sommarprojekt 2” involverade också en del snickrande, förhoppningsvis hinner jag skriva om det i veckan.

  Men alltid lika kul att göra om i hyllor, så fort du får dit lite färg kommer det bli finfint, antingen det eller köpa ett par hundra spel
  till och fylla ut alla hyllplan med, hehe.

  Måste säga att jag gillar iden med att ha figurerna på trappsteg med!

 2. @ opkij:
  Haha, det kan nog vara så. Men så länge någon uppskattar det är det bra, så sitter jag inte ensam och skrattar åt det. Haha.

  Ohh, det låter verkligen spännande med ditt projekt nr 2, ser fram emot att se vad det är för något. Alltid kul med lite DIY.
  Jo, precis. Så fort det kommer på lite färg och fixar till lite skavanker så kommer det se bättre ut. Fast vafasen, fyller gärna på det med ett par hundra spel också. =)

  Hehe, härligt du gillade det. Tycker själv om att visa figurer så, det blir inte bara några som får fokus.

 3. Lite sen kommentar men bättre sent än aldrig :)
  Ser bra ut! Hade själv liknande tanke för ngt år sen men orkade aldrig ta tag i det. Var mer inte på skumgummi men trä blir ju mer ordentligt.
  Har däremot “frostat” nedre delen av glasdörrarna på mina Billy-hyllor i vardagsrummet och har lite mer display på den övre synliga delen så behöver kanske inte bry mig lika mkt om placeringen där längre. Retro-rummet däremot… :)

 4. @ JRPGeek:
  Det var dags att göra något. Hehe.
  Skumgummi hade nog också kunnat funka bra, men kände själv man fick bättre stöd med trä. Ska ju bara fixa det kosmetiska med det hela sedan också. Känner jag har inte riktigt ork till det nu. Haha..
  Det låter rätt nice det med frostade glasdörrar. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *