E3: EA, Microsoft, Ubisoft & Sony

Då har det varit ett par E3 presskonferenser redan, så tänkte gå snacka lite om dessa. Jag kommer inte tala om Bethesdas presskonferens då jag inte såg den, tar inte heller med Nintendos här. Av två enkla anledningar, Nintendos har inte haft sin E3 visning än, plus dom skulle köra ett annat format. Så jag kör bara dom som haft live presskonferenser. Jag kommer posta ytterligare en tråd sedan som kommer innehålla lite filmklipp från mina favoriter av det som visats under E3 än så länge, de kommer också innehålla spel som inte avslöjades på något av de stora presskonferenserna.

 

EA
Den absolut sämsta utav alla presskonferenser som jag sett i år. Jag brukar inte titta på EA och jag blev så plågsamt påmind om varför. Bortser man från A Way Out av Josef Fares så hade de inget vettigt att erbjuda mig åtminstone och ska man lyssna på tjattret på internet, så är jag inte ensam om att känna så. Star Wars Battelfront 2 såg trevligt ut och förhoppningsvis har det en publik som gillar det. Men jag hoppades vi skulle få se något av Amy Henning och Viceral Games, Star Wars spel, men inget där… Så det var riktigt trist och en jäkla snark fest mer eller mindre.

 

MICROSOFT
Microsoft hade en väldigt bra och fokuserad show i år, annars brukar jag tycka dom är lite sisådär. Men tyvärr som det brukar vara, så har dom inget speciellt att erbjuda mig. Det var kul att se deras monster konsol Xbox One X och se hur liten den var, det är grymt imponerande. Forza var snyggt som bara den, men jag är ingen racing spelfantast. Assassins Creed Origins var snyggt, Super Lucky’s Tale var charmigt. Kul att dom också lyckats fixa bakåtkompatibilitet med original Xbox, kul att ett företag åtminstone bryr sig om att folk ska kunna spela deras äldre spel. *host*
Jag gillade vad dom visade, men tyvärr är det ingen som tilltalar mig så mycket att jag skulle köpa en Xbox One. Störde mig också på att dom sa att dom har något för alla spelare på sin konsol, då är ju min fråga… Vart är JRPG:na?

 

UBISOFT
Jag är inget större fan av Ubisoft, visst har de gjort spel jag gillat/gillar men jag är inte så frälsta i dem som några andra är. Men ta mig tusan om inte Ubisoft hade den bästa showen under E3 än så länge. Vilken energi, glädje och passion dom visade! Blev bara så otroligt glad att se denna, de hade också en publik som faktiskt tjoade och gjorde lite väsen ifrån sig när något visades. De börjar sin show med att ta ut Shigeru Miyamoto och presentera Mario+Rabbids Kingdom Battle.
Även Assassins Creed Origins ser faktiskt lite bra ut (ingen AC fan), så det kommer jag kolla lite närmare på vid ett senare tillfälle. Far Cry 5 kändes som det också skulle kunna vara skoj. Vi fick även en ny trailer på South Park The Fractured But Whole, som är ett av de spel jag ser fram emot mest i år. Är det bara hälften så bra som South Park: The Stick of Truth kommer det vara grymt!
Sist men inte minst möts vi av grymt snygg GCI-sekven som visar sig vara
Beyond Good & Evil 2, det ser helt fantastiskt ut! Även om vi inte får se någon gameplay eller ingame grafik, så är jag såld på det hela. Känner mig väldigt nöjd och överraskad av Ubisoft, starkt jobbat!

 

SONY
Sist men absolut inte minst, bara lite halvtråkiga. Efter två fantastiska E3s så måste jag säga att detta årets var trist, inte mycket nytt som visades och det som visades var alla i stort sätt “2018”. Dom hade en bra tempo dock, inte mycket snack utan det var spel på spel. Fick en bättre bild av Days Gone, som jag inte var så sugen på förr, men har fått ett lite bättre intresse för. God of War ser riktigt nice ut och ser fram emot att få testa det. Den stora överraskningen var väl Monster Hunter World, som jag vill se mer av innan jag säger något.
Detroit: Become Human känner jag verken mer eller mindre för än tidigare, tror inte det blir något jag skaffar. En remake på Shadow of the Colossus som säkert kommer glädja en del. Vi fick se lite mer Uncharted: The Lost Legacy och det ser bra ut i klassisk Uncharted-anda. Det visade även en del VR-grejer som säkert är intressant om man äger ett VR-headset.

Allt som allt så var Sonys presskonferens helt okej. Men vinnaren än så länge i år är Ubisoft! Verkligen imponerad över hur grymt och hur väl de skötte det hela! Hatten av till Ubisoft.

2 responses on E3: EA, Microsoft, Ubisoft & Sony

  1. Har precis kollat klart Nintendos och Sonys nu i efterhand. Överlag tycker jag ingen konferens lyckades överraska direkt. Överlag bra tempo men för lite nytt.
    Mina favoriter var nog The Last Night, Xenoblade 2, Pokemon-avslöjandet till Switch även om vi inte fick se ngt, Skyrim VR och Monster Hunter World. Men som dig vill jag se mer av MH World. Hoppas på en öppen värld istället för den klassiska hubb-indelningen. Är ngt jag drömt om sedan jag skaffade 2nd till PSP.
    Sen skratta jag gott åt han som råkade/var på väg att säga Xbone istället för Xbox :)

  2. @ JRPGeek:
    Nintendos gillade jag själv. Xenoblade Chronicles 2 ensam vann i princip E3 för min del. Sedan såg Mario trevligt ut, Pokémon avslöjandet var härlig.

    Haha, ja jag skrattade gott åt den där Xbone tabben. Haha.
    Håller med dig om MH World, hoppas också på en mer öppen värld. Hade varit nice..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *