Xenoblade Chronicles X avklarat

Då var årets första spel klarat. Körde igenom hela storyn och det tog mig 73timmar, det var länge sedan jag spenderade så mycket tid med ett JRPG. Men så var det bra i princip hela tiden också! Mitt största klagomål är att jag ville ha mer story, den som är där är bra, men den är lite tunn. Jag förväntar mig en del av Tetsuya Takahasi när han gör ett Xeno-spel.
Så än så länge för min del slår det inte Xenosaga på story fronten eller vad gäller karaktärer, men det är ju bara vad jag tycker.
Dock är Vandham grym som fasen och naturligtvis har spelet fler härliga karaktärer. Som Elma som jag verkligen gillar, ni som klarat spelet vet en av anledningarna.
Gillar också L som tusan, önskar han fick en större roll dock. Hans kommentar om Prones som Asscaves fick mig att skratta ordentligt.

Gänget redo att ta sig an en boss

Så även om jag inte tycker storyn levererar som jag hoppats så gör ju verkligen gameplayet det. Det har varit riktigt svårt att släppa spelet, för jag har haft så sjukt kul med det. Tiden har bara passerat. Kollade upp och en dag hade jag spelat i nästan 11timmar och det var en enda spelning. Så nu fattar jag lite mer varför folk fastnar i MMORPG. Så jag tror jag ska avvakta med Final Fantasy XIV, känner inte för att fastna i det träsket. Världen är stor och det finns hur mycket sidouppdrag och saker att göra, det känns som det aldrig tar slut. På gott och ont.

Musiken lever verkligen inte upp till vare sig Xenosaga eller Xenoblade. Det finns en del spå som är riktigt bra, men sedan finns det andra konstiga musik spår som jag undrar vad de ens har i spelet att göra. Väldigt förtjust i musiken som spelas i Sylvalum åtminstone, riktigt rogivande sång.
Det var roligt när man fick tag på sin första skell, mindre roligt att grinda en massa stålar för att köpa fler. Men man uppskattade dom rätt mycket när man väl hade dom. Så jo, det var rätt kul det också måste jag säga.

Helt klart ett väldigt bra spel att börja spelår 2016 med, måste jag verkligen säga.
Nu ska vi se vad det blir för andra godbitar att ta tag i. Nu blir det i alla fall en paus ifrån Mira. Hej då Mira och alla andra från White Whale! Vi ses igen i framtiden, ta nu och vila lite Calder (min karaktär). Det har du förtjänat.

2 responses on Xenoblade Chronicles X avklarat

 1. Grattis! Du slutade på en något lägre tid än mig men vill man bara spela storyn och vet vad man gör så skulle det vara lätt att halvera tiden nu, hehe. Jag kan såklart bara hålla med, tråkigt att det blev så lite fokus på storyn och att vissa av låtarna fick komma med, rätt konstigt med tanke på att storyn alltid varit Takahashis starka sida och även musiken har han alltid varit noga med och han står till och med som Music Coordinator i slutet av Xenosaga 3…

  Jaja, redan nu ryktas det väl om mer fokus på story i nästa spel!

  Nu när vi är WiiU-vänner är det väl bara säga till om vi ska göra ett försök att spela uppdrag någon gång, jag kommer besöka Mira fler gånger men jag håller med dig ännu en gång att allt blir tråkigare så fort man sett eftertexterna i spel, väldigt sällan orkar jag ta tag i “post game” nuförtiden.

 2. @ opkij:
  Ja, man hade säkert varit klart långt tidigare om man inte fastnat med massa sidequests. Det var ju dom som tog all tid egentligen, men det var ju roligt i alla fall. =)
  Mm, det är ju så jag också känner. Både story och musik har alltid varit grymt när Takahashi varit inblandad. Önskar vi kunde fått mer musik från Yuki Kajiura, tror det hade varit perfekt i XCX.

  Får verkligen hoppas att nästa spel blir mer story fokuserat, jag behöver min Takahashi story fix. ;)

  Vi får absolut försöka fixa det någon gång. Kommer också att besöka Mira igen, men när det kan jag inte svara på. Så mycket annat som kommer med i år, så man får hoppas man hinner med allt.
  Ska det vara post-game saker nu för tiden vill jag gärna ha mer ut av det. Gillar ju hur det är i Tales of-spelen, där det fortsätter med story. Eller hur post-game var i Lunar 2 Eternal Story Complete, det är fortfarande mitt favorit post-game event i ett spel. Då det verkligen hör ihop med storyn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *