Tio år av bloggande

För tio år sedan skapade jag min fösta blogg, det var då på blogger. Men naturligtvis hade man en del hemsidor innan dess, drev Pokémon Gym Kristianstad när Nintendo gjorde allt för att Pokémon skulle synas ute bland folket.
Man har drivit diverse svenska Xenosaga sidor, Sailor Moon och mycket annat fandom. Men det var just det dom var, sidor för saker jag älskade. En kärlek jag ville få ut och dela med mig med resten av världen.

Så jag startade en blogg 2006 för att skriva lite om mig själv, mycket för att kunna återvända och minnas. Dels för det hjälpte mig att hantera somliga svåra situationer genom att skriva om det, jag har alltid skrivit för mig själv. Det har helt enkelt varit en egen terapi för mig och det har väl fungerar sådär, det har varit skönt att kunna få ur sig sina tankar. Även om de har varit mörka. Eller kanske speciellt för man har haft mörka tankar var det extra skönt att få skriva av sig.
Men efter blogger så hittade jag till Livejournal där man sedan snackade med en del människor, tyvärr har jag ingen kontakt med dem längre.

Det har känts skönt ändå att kunnat dela med dig av sina högpunkter och om inget annat är det kul för egen del att återvända och läsa allt gammalt bra, kanske lite sämre att läsa allt gammalt som var dåligt. Men samtidigt är det ändå rätt skönt, för jag är inte den personen längre, jag är inte i samma jobbiga situation som man en gång var. Visst jag har fortfarande mina problem, men dem blir mer och mer hanterliga. Sedan fokuserar jag inte längre på det negativa som jag gjort en gång i tiden, det tar på tok för mycket energi och är inte värt det. Jag mår mycket bättre idag är jag gjorde för tio år sedan, har andra friskare tankar och tycken. Tack alla ni som läst, även om ni inte varit med från början. Även om jag skriver för mig själv är det kul när det leder till diskussioner om spel, filmer eller annat. Kommer fortsätta skriva så länge det bara går, så nu satsar jag på tio år till! =)

4 responses on Tio år av bloggande

 1. @ JRPGeek:
  Hehe, ja precis. :D

  Det var ett initiativ Nintendo tog när Pokémon Blå & Röd släpptes att få ihop spelare som fungerade som Pokémon gymledare, så man fick skicka in lite info och så till dom så blev man typ “officiell” gymledare. Så folk kunde utmana en om de ville och så, var mest ett litet jippo från Nintendo för att få igång Pokémon bland folk. =)

 2. Grattis till bloggen!

  Jag har precis passerat ett år själv och med tanke på hur fort det
  gått kan jag gärna fortsätta ett bra tag till jag med. Mycket har såklart hänt på 10 år och det ska bli spännande att se hur dom nästa 10 ser ut, hehe.

  Vad kul med den gamla Pokemon-sidan med, vilken titel att ha varit gymledare, haha.

 3. @ opkij:
  Tackar! :D
  Kul att du har passerat ett år, det går fort eller hur? Känns som det var några månader själv man började blogga, men ja nu är det 10år sedan. Tiden går så jäkla snabbt. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *