Spel jag ser fram emot del 2

Det var dags för en ny lista av spel jag ser fram emot, det är ju inte allt för mycket kvar av detta året nu och vi känner ju inte till alla spel som kommer under 2017. Men jag gör ett försök att lista dom jag ser fram emot. Trodde först inte det var så många spel kvar från 2016 som jag ville ha, men när man började skriva denna listan kom man på flera stycken. För att se del ett av denna listan kan ni se den här.

SPEL SOM KOMMER 2016

Rise of the Tomb Raider (PS4)

Release: 11 oktober
Gillade verkligen rebooten av Tomb Raider, originalen föll mig aldrig i smaken dock. Men har sett fram emot uppföljaren ett tag nu. Dock blir detta inget jag spel jag kommer köpa direkt, utan kommer avvakta med detta tills det blir lite billigare. Spelet finns till Xbox One sedan ett år tillbaka.

Batman: Return to Arkham (PS4/XBOX ONE)

Release: 18 oktober
I’m Batman. Again. Har varit sugen på att spela om både Arkham Asylum och Arkham City ett tag nu, men har skippat det då jag känner det blir svårare att återvända till PS3 och DualShock 3 kontrollen. Så detta passar ju mig utmärkt.

Darksiders Warmastred (PS4/XBONE)

Release: 25 oktober
Darksiders tillhör ett av mina favorit spel från förra generationen, ett Zelda spel som inte är Zelda och som faktiskt är bra! Blev besviken när de släppte en remaster av tvåan istället för ettan, men nu fixar dem äntligen det och jag är glad! Hoppas vi får ett Darksiders 3 och det är mer som ettan och mindre som tvåan.

Shantae: ½ Genie Hero (PS4/PC/XBONE/m.f)

Release: 1 november(?)
Har spelat igen Shantae Risky’s Revenge & Shantae & the Pirate’s Curse och är sjukt taggad på detta! Har verkligen behövt ett plattformsspel och Shantae har levererat och ½ Gene Hero ser ut att ge mig mer av samma. Mums tack så mycket!


SPEL SOM KOMMER 2017

Tales of Berseria (PS4/PC)

Release: 27 januari
Jag vet att jag även har med detta på den första listan, men detta är verkligen det spel jag längtar mest efter just nu. Vi fick ju ett datum för spelet i Europa i går också, det kommer släppas den 27e januari! Så nu ska man bara hålla ut tills dess!

Yooka Laylee (PS4/WII U/PC/m.f)

Release: Q1 2017
Ett spel jag själv inte kunde vara med att Kickstarta, men som turligt nog ändå nådde sitt mål! Ett klassiskt 3D äventyr i stil med Banjo & Kazooie av folk från RARE. Så detta kan inte bli annat än fantastiskt. Har längtat otroligt mycket efter ett spel som detta till nyare konsoler. Det avslöjades nyligen också att detta ska släppas fysiskt, hurra för min del som älskar fysiska utgåvor. =)

NieR: Automata (PS4)

Release: Q1 2017
Även NieR: Automata finns med på en tidigare lista, men då trodde man att spelet skulle släppas i slutet av året. Men så blev ju inte fallet. Längtan efter mer NieR är stor och jag ser fram emot att se vad PlatinumGames har gjort med gameplayet. Kommer bli så grymt detta. Hoppas det inte kommer samtidigt som alla annat…

Fate/Extella: The Umbral Star (PS4)

Release: Q1 2017
Ett Musou-liknande spel med Fate karaktärerna? Sign me up! Jag är väldigt förtjust i serierna Fate/Zero och Fate/Stay Night med fler. Älskar hur de använder mytologin och sagor om olika personer för att använda dem som Servants i fighter för att få tag på den heliga graalen. Kan jag får en chans att kicka röv med Gilgamesh så ska ni fasen tro att jag gör det! Mongrels!

Sonic Mania (PS4/PC/XBONE/m.f)

Release: 2017
Efter en hel del misslyckanden och mindre dåliga spel lyssnade SEGA äntligen på fansen och ger dem ett spel i stil med de klassiska MegaDrive spelen. Allt jag sett och hört av detta än så länge är underbart! Detta är ett spel jag längtat efter sedan Sonic & Knuckles. Längtar mycket!

Nintendo NX

Release: 2017
Detta är kanske det man är mest spänd på nästa år, Nintendos kommande konsol. En konsol vi fortfarande inte vet något om! Inte mer än att den sägs släppas nästa år, jag ser fram emot att få veta mer om den vilket vi förhoppningsvis får i år. Jag vill veta om spelen som kommer, jag jag vill veta allt! Det var länge sedan jag kände mig så här sugen på en Nintendo konsol igen.

4 responses on Spel jag ser fram emot del 2

 1. Samma här, gillade verkligen Tomb Raider men
  ingen brådska att köpa nästa spel.

  Har Darksiders 2 men inte 1 fått en remake alltså?
  Rätt märkligt i så fall men kul att ettan får en med nu, igen håller
  jag med om att ettan är det bättre av dom två.

  Det kanske fortfarande känns långt nu när du är mitt uppe i väntan
  men 27:e januari var ändå ett tidigare datum än jag hade väntat mig för Berseria, trevligt!

  Ingen ide att tjata mer om Nier kanske men ja, nu efter att ha läst alla
  fan-översatta sidohistorier håller jag på att bli galen, det börjar likna väntan på ett visst annat gammalt spel alldeles för mycket…

 2. Har aldrig spelat Shantea-spelen men är klart intresserad då de ska vara någon form av spirituell uppföljare till Wonderboy-serien. Om jag fattat det rätt. Funderar på att försöka boka båda spelen som Limited Run Games snart lägger upp.

  Typiskt att Tales släpps den 27:e… Åker antagligen på en födelsedagsresa med familjen veckan efter dess releasehelg. Hinner några dagar tur nog :)

  Trevlig lista iaf!

 3. @ opkij:
  Jo, precis. Tyckte det var väldigt konstigt att de släppte tvåan före ettan. Kunde ju gjort ett dubbel pack om inget annat.
  Hehe, känns som en halv evighet när man väntar på något, men det går rätt snabbt ditt. Blir att be sig ledig från jobbet den dagen, som jag gjort med alla andra Tales of-releaser. :)

  Nä, det hjälper kanske inte att tjata. Men längtar man efter något måste man få uttrycka det! :)
  Grattis till att ha fått det riktiga slutet i Drakengard 3.

 4. @ JRPGeek:
  Nu är det så länge sedan jag rört något Wonderboy-spel,, men Shantae är ett riktigt trevligt plattforms spel, men en liten hint av Metroidvania i sig. Speciellt då Pirate’s Curse.
  Men det är trevligt. :)
  Funderar själv på att boka dem faktiskt, hade varit kul att äga dem.

  Åhh, vilken “otur”. Det är ju trevligt att åka iväg också och ha trevligt. Tur att du får lite tid med spelet åtminstone. ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *