Spel jag ser fram emot del 1

Detta året som spelår har varit riktigt grymt än så länge och vi har bara passerat det första halvåret. Samt att E3 är runt hörnet med mer spelnyheter, redan denna veckan har vi redan fått en del spel avslöjade. Det var dags att göra en liten uppdatering på min lista av de spel jag ser fram emot, denna listan lär ju säkert se annorlunda ut efter E3. Så nu blir detta del 1 av flera, kommer inte ta med några bärbara spel på denna listan utan de kan komma vid ett senare tillfälle när jag är lite mer insatt i vad som kommer.

SPEL SOM KOMMER 2016

Star Ocean 5 (PS4)

Mindre än en månad kvar tills Star Ocean 5 och det är spelet jag kommer spendera min semester med. Fjärde spelet var verkligen ingen höjdare, helt okej men inte mycket mer än så. Femman verkar bli mycket bättre och jag längtar som tusan att se hur detta står sig. Karaktärerna verkar ju betydligt intressantare.

Final Fantasy XV (PS4/Xbox One)

Som vi har väntat… Tio långa år. Men snart är det här och det ser riktigt trevligt ut av det jag har tittat på, 30e september är inte långt bort. Hajpen är stor och jag hoppas det lever upp till den förväntning man har fått på spelet, FFXV blir också det första Final Fantasy en kompis till mig skaffar.

World of Final Fantasy (PS4)

Sockersött och gulligt som tusan! Som släpps i oktober, snacka om att detta året har varit fyllt med en massa grymma JRPG. Mer än man har tid att spela får jag nog påstå! Ser charmigt ut att få se klassiska Final Fantasy-karaktärer i chibi versioner, blir nog bra detta. =)

Dragon Quest Builders (PS4)

Dragon Quest möter Minecraft har spelet beskrivits som. Själv har jag inte varit speciellt intresserad av just Minecraft, men DQB ser småmysigt ut och lockar mig. Kanske mycket för det är ett Dragon Quest spel och jag stödjer dem så mycket jag kan. Vill ju gärna att Dragon Quest XI släpps här också, men DQB släpps den 28e oktober (dagen efter jag fyllt år), så det får bli ett bra födelsedags spel.


SPEL SOM KOMMER 2017

Tales of Berseria (PS4/PC)

Ska fatta mig kort om detta då jag tjatat om det så mycket tidigare. ;)
Blivit bekräftat för release tidigt 2017 och jag längtar något otroligt! Fortfarande ett av de mest efterlängtade spelen för mig, ser fram emot att få den första engelska trailern (när den väl kommer) så man få höra hur karaktärerna låter, men ni kan vara lugna det kommer finnas ett japanskt ljudspår också.

Final Fantasy XII: The Zodiac Age (PS4)

Ett spel som det har ryktats om länge har äntligen blivit bekräftat, nämligen Final Fantasy XII. En HD version som baseras på det japan exklusiva versionen med ett jobbsystem. Kommer även innehålla andra godsaker, jag kommer ge spelet en ärlig chans igen. Efter FFXIII-trilogin är jag beredd att återvända till Ivalance.

Persona 5 (PS4)

Idag avslöjades det att Persona 5 kommer släppas 14 februari 2017 i USA, inget datum finns för en Europa release. Vilket är rätt typiskt för Atlus spel i Europa, så vi får se vad som sker där. Dock är jag inte super sugen på det själv, kommer skaffa det men det är mycket som går före. Tillhör väl en av få som tycker Persona är rätt överhajpat, men hoppas få ut något av spelet. Hoppas naturligtvis på det bästa.

Agents of Mayhem (PS4/Xbox One/PC)

Detta spelet är gjort av teamet som gjorde Saints Row och det verkar som om spelet tillhör den världen på något sätt. Verkar inte kunna skapa egna karaktärer och bara singelplayer, trots detta är jag ändå nyfiken på spelet och se hur det blir. Volition är ju bra på action och pang pang överdrift, ska bli spännande i alla fall. Ser fram emot en riktigt trailer.

The Legend of Zelda (Wii U/NX)

Löften är ju gjorda för att brytas. Eller hur var det nu igen? Nintendo har dragit tillbaka releasen av nya The Legend of Zelda till 2017. Många tror det är för att de ska bli klara och kunna släppa NX-versionen samtidigt. Den 14e Juni kommer Nintendo köra en livestream där vi ska få se spelet spelas ordentligt för första gången, så kolla det om ni vill se mer av spelet.

3 responses on Spel jag ser fram emot del 1

 1. All the games! Man kan inte låta bli att känna sig lite lurad i fallet med Zelda, hehe, men särskillt förvånad är jag inte att dom “gör en Twilight Princess” av det hela.

  Ett annat spel jag hade förträngt lite smått är God Eater 2 som släpps i slutet av augusti! Mitt försök att spela ettan på PSP gick ju sådär men jag tror att det kommer fungera mycket bättre med en ordentlig kontroll.

 2. Många bra spel du listat :)
  Synd att många blev försenade till 2017 bara. Men inte så att det kommer vara brist på spel iaf :)

  Vad tror du om Tokyo Mirage till Wii U föresten?

 3. @ opkij:
  Känner också dig lite lurad av Zelda. Men i gengäld så är det Nintendo, så i slutet blir det bra ändå. :)
  Lite smått sugen på God Eater 2, blir väl att titta närmare på det sedan.

  @ JRPGeek:
  Jo, det är trist att så många är 2017. Men mycket att se fram emot och mer lär det bli. Tokyo Mirage kan nog bli bra, men är inte så förtjust i Persona och det lilla jag sett det det ju ut som Persona i nya kläder. Så även om det inte passar eller tilltalar mig så tror jag det blir riktigt bra. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *