52 spel på 1 år: 29 – 35

Nu var jag här med den femte delen i min serie av 52 spel på ett år. Här går jag igenom spel nr 29 – 35 denna gången! Den 6:e januari 2017 har det gått ett år, men det har gått väldigt slött och segt med att spela spel den senaste tiden. Så jag tror inte jag kommer klara denna utmaning, dessvärre. Men det var en kul sak att testa på och jag har redan hunnit spela och klara fler spel i år än under 2015. =)

Tidigare delar: DEL 1DEL 2DEL 3DEL 4


29. DuckTales 2 (NES)

Då jag tidigare spelade igenom DuckTales Remastred kände jag att jag ville köra igenom tvåan också, som jag aldrig kört förut. Det var också ett trevligt spel med lite nyheter, som att Farbror Joakim kan få lite gadgets i spelet. Men tyvärr är spelet fruktansvärt kort och enkelt, musiken är inte heller i klass med första spelet. Men allt som allt ett trevligt lir ändå.


30. Chip ‘n Dale Rescue Rangers 2 (NES)

Precis som med DuckTales spelade jag det första Chip ‘n Dale spelet för att par månader sedan och beslutade mig för att dra igenom tvåan också. Lite svårare än det första, som var på tok för lätt. Dem har bytt ifrån att man får själv välja bana till att man bara går vidare i spelet, det är mer strömlinje format och fungerar riktigt bra. Ännu ett av Capcoms underbara NES-spel, ahhh. Good old Capcom. <3


31. Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas (PS4)

Ett trevligt Zelda-liknande spel, som lånar den del av sitt upplägg från The Legend of Zelda: Wind Waker. Mycket hav olika öar att besöka och så vidare. Det var väldigt kul att få spela ytterligare ett Zelda-liknande spel som inte är ett Zelda spel, en formula Nintendo nästan är ensamma om tråkigt nog. Kul äventyrsspel som jag skulle rekommendera om man vill stilla sitt Zelda sug, kommer inte riktigt upp i Zelda-klass men det är fortfarande bra. Helt klart värt att köra igenom! Nu längtar jag efter uppföljaren som verkar härma Skyward Sword till sin design, hoppas vi slipper massa flygande på fåglar dock.


32. Shantae and the Pirate’s Curse (PS4)

Uppföljaren till Shantae: Risky’s Revenge är ett mycket roligare och betydligt bättre spel än sin föregångare. Även om det också är bra, så är detta så mycket bättre. Ett riktigt härligt plattforms spel, som bara får mig att längta ännu mer till Shantae ½ Genie Hero som jag hoppas kommer snart. Shantae är kärlek.


33. Batman: Arkham Asylum (PS4)

Jag har inte rört Arkham Asylum sedan det kom ut 2009, men kände det var dags nu när det släpptes till PS4. Var även sugen på att spela om det för jag blev så besviken på Arkham Knight och kan ju med glädje säga att Asylum var lika bra och roligt nu som då. Ett helt underbart spel alla borde testa om man gillar Batman. I’m Batman!


34. World of Final Fantasy (PS4)

Ett av årets stora överraskning för min del, trodde verkligen inte jag skulle fastna så mycket för detta spelet som jag gjorde. Tänka sig att fånga kända Final Fantasy monster med urgulliga karaktärer kunde vara så bra. Helt klart en av stor favoriterna i år, har ni funderat på detta spelet och gillar ni Final Fantasy och lite Pokémon så tveka inte. Det fick även äran att bli det 60:e PS4 spelet jag klarat.


35. Final Fantasy XV: A King’s Tale (PS4)

Ett mysigt men kort bonus spel man fick till sin bokning av Final Fantasy XV. Om man hade bokat från GameStop, det var kul och småcharmigt. Gillade verkligen musiken i spelet, ett mer klassiskt beat ’em up som hade kunnat bli grymt med ett flerspelar läge och lite mer polering. Fortfarande trevligt dock.

3 responses on 52 spel på 1 år: 29 – 35

  1. Många spel där som man själv inte spelat än. Extra kul att läsa då :)
    Är riktigt sugen på Shantae-serien nu och efter strul på posten så väntar jag fortfarande på mina 2 kopior från Limited Run. De lovade iaf att jag skulle få nya om det skulle komma bort helt.

    Blev själv lite överraskad av World of FF. Brukar inte gilla crossovers men funkade rätt bra här.

  2. Ja mycket kul och blandat som vanligt!
    Oceanhorn har jag hållt ett öga på men inte köpt
    själv än, lite väl uppenbart var dom hämtat sin
    inspiration från kanske men det ska garanterat spelas framöver!

    Av en slump såg jag att det finns en viss extraboss i World of FF
    från ett visst favoritspel och med tanke på det och hur mycket
    nöjda kommentarer jag sett om spelet lär det bli ett köp
    här med!

  3. @ JRPGeek:
    Riktigt trist när posten strular. Hoppas verkligen du får dem.
    Kul att det är fler som gillade WOFF. :D

    @ opkij:
    Oceanhorn är trevligt, även om det är en liten ripoff. Men trevligt är det. =)
    Mm! Den extra bossen har jag själv inte tagit mig an själv, men en dag ska jag ska jag fånga den! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *