52 spel på 1 år: 08 – 14

Här kommer nästa del i mitt försök att klara 52 spel under 2016. Något som inte känns speciellt troligt nu, 14 klarade spel än så länge. Men i och för sig har jag till nästa februari på mig, så vi får väl se vad som sker. Här kommer lite snabba tankar om de senaste 7 spelen jag har klarat.

Tidigare delar: DEL 1


08. Pokémon X (3DS)

Det var ju några år sedan jag spelade ett Pokémon spel sist, ungefär 13-14år sedan. Så det har hunnit hända en del eller ja, mest har det utökats med Pokémon jag inte alls gillar. Hehe. Detta var ett trevligt litet spel, som var på tok för lätt. Vi får väl se hur Sun och Moon är, annars håller jag mig nog borta från Pokémon ett par år till.


09. The Legend of Zelda: Twilight Princess HD (Wii U)

Efter att ha Startat Twilight Princess ett par gånger tidigare, men aldrig kommit så långt så var det dags att äntligen ta tag i spelet. I och med HD-versionen blev det ju det perfekta tillfället. Sagt och gjort Hyrule är räddat igen. Twilight Princess var riktigt bra! Midna var mycket mer tolerant är Fi från Skyward Sword. Hoppas nya Zelda går lite i Twilight Princess fotspår.


10. Uncharted: Drake’s Fortune HD (PS4)

Drake’s Fortune var ett av de första spelen jag spelade till PlayStation 3 och det kändes dags att köra om det nu, så det var ett perfekt tillfälle att sätta igång mitt Uncharted: Nathan Drake Collection. Lagom att göra när det inte är så långt kvar tills Uncharted 4 kommer. Lika härligt och trevligt som första, andra och fjärde gången jag spelat det.


11. LEGO Batman 3: Beyond Gotham (PS4)

LEGO spelen är alltid trevliga, det är en bra och kul underhållning. Dock tröttnade jag rätt snabbt, visst hade jag kul men det kändes på tok för mycket som de äldre spelen. Samma sak ny förpackning, vill nog se lite nya saker om jag ska köra ett LEGO spel till. Men har man inte kört förr så är det grymt! Och humorn är riktigt trevlig i spelen.


12. Gravity Rush Remastered (PS4)

En riktigt trevlig remaster på ett helt okej spel. Tycker personligen spelet gör sig bättre på PlayStation 4 än på PlayStation Vita. Mycket för att du fick snurra och ha dig med Vitan om du ville Kat skulle röra sig på ett visst sätt och det skapade lite illa mående hos mig. Nu funkar det bättre med en stationär bild och man flyttar runt kontrollen. Har du varit sugen på GR sedan tidigare, så testa PS4 versionen.


13. Ratchet & Clank (PS4)

När det kommer till “maskot hjältarna” är jag mer en Sly Cooper kind of guy, än Ratchet & Clank. Men ta mig tusan om inte R&C ett är förbannat trevligt lir. En trevlig reboot av serien, som faktiskt gjorde mig mer sugen på duon än tidigare. Det är alltid en så härlig dynamik mellan självaste Ratchet & Clank, sedan har Captain Quark huvudet i det blå. Men det är väl det som gör han så underhållande.


14. Nights of Azure (PS4)

Ett kul hack ‘n slash som överraskade mig rätt mycket. Hade inte förväntat mig att falla för det precis, men det var mycket roligare än väntar. Säger inte så mycket mer om spelet här, utan läs min recension om spelet på PlayerSelect.se.

6 responses on 52 spel på 1 år: 08 – 14

 1. 14 är väl inte för långt efter väl?

  Har själv kommit av mig i Zelda TP HD men ska nog försöka fortsätta i det snart igen. Dark Souls 3 är ju över iaf :)

  Kan tänka mig att Gravity Rush gör sig bättre på en stationär konsol. Man får kanske plocka upp det innan 2:an släpps.

  Bra recension av Nights of Azure. Blev precis klar med Yo-kai Watch så kommer nog starta upp det nu.

  Lycka till o kämpa på med utmaningen :)

 2. Kul med en uppdatering på det här projektet! Och jag säger detsamma, 14 spel är väl inte så långt efter nu när det gått 18 veckor av detta år, bara spela vidare och se om du kommer hela vägen!

  Jag har verkligen blivit snål när det kommer till att köpa nya spel så det var kul och informativt att läsa din recension av Nights of Azure, chansen att jag köper det nu är upp 200%, hehe.

  Ratchet & Clank är också ett typiskt spel jag aldrig skulle köpa på release, den enda delen jag spelat i den serien är det första som släpptes till PS2 men det var åtminstone underhållande!

  Jag överväger att också använda det här konceptet för spelen jag klarar, just nu skriver jag trotts allt bara om några få utvalda men det blir snyggt att göra såhär, bild plus en kort text om varje.

 3. @ JRPGeek:
  Hehe, nä det är det kanske inte. Bara jag själv som trodde jag skulle ha klarat lite fler spel. =)
  Tackar! Kämpar vidare. =)

  @ opkij:
  Säger väl samma där. Trodde jag skulle ha haft fler spel klarade, så ni har nog rätt att det inte är för få. =)
  Tack för de fina orden om recensionen, man bli helt varm inombords. Det lär komma fler med tiden och alla kommer postas på PlayerSelect. =)
  Ratchet & Clank köpte jag mest för jag byte in lite gammalt som låg och skräpade, annars hade jag väntat med det. Men det var ett trevligt spel.
  Hehe, kör på bara! Alltid kul att se och läsa lite om de spel som folk spelar.

 4. Jag tycker inte den här utmaningen med att spela 52 spel på ett år gör sig riktigt rätt. För oss som är intresserade mest av längre spel såsom de du listar här så är det ju en 4-5 kortare spel på ETT av dom vi väljer att spela. Hur bra är denna utmaning då egentligen? Tycker faktiskt inte man ska pressa sig själv efter själva siffran när den är helt felaktig mot en sm väljer att spela 52 retrospel exempelvis. Eller korta indiespel.

  Snarare den totala speltiden på ett år som räknas och där krossar du ju dood.

 5. @ Cristoffer Nilsson:
  Hehe, det är ju sant iofs.
  Stressar med spelen gör jag verkligen inte, tar min tid och njuter. Känt mest det var en rolig grej, går det så går det. Men aldrig i helsike att jag skulle springa igenom något av spelen bara för att få upp antal spelade spel.
  Där emot kan jag tänka mig ta an ett gäng kortare indie spel som du säger. =)

  Synd bara att PS4 inte har en activity log som Wii/Wii U & 3DS. Hade varit kul om man kunde fått räkna ihop all års speltid.

 6. @ Micke:
  Nä jag vet att du inte skulle stressa för att få upp antalet. Menar mer att själva utmaningen är ju ganska fail överlag då allt har att göra med hur långa eller korta spel man väljer att spela så det blir ju omöjligt i vissa fall :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *