52 spel på 1 år: 01 – 07

Efter att ha följt JRPGeek hela förra året och se han köra sin 52 spel på ett år, blev jag väldigt sugen på att se om det är något jag också kan genomföra. Så här kommer årets sju första spel som är avklarade. Resterande inlägg som kommer här sedan, lär nog bli efter var femte spel eller liknande.

01. Xenoblade Chronicles X (Wii U)

Årets första klarade spel blev det het efterlängtade Xenoblade Chronicles X. Ett riktigt bra spel, som erbjud härlig gameplay. Men jag önskar att det hade haft en större fokus på story. Som de tidigare Xeno-spelen haft. Det är väl egentligen mitt största klagomål med spelet, men allt annat är riktigt bra.


02. Killzone Shadow Fall (PS4)

Jag är inte mycket för FPS, gillade de två senaste Wolfenstein spelen så tänkte ge Killzone Shadow Fall en chans. Det var ett helt okej spel, en del frustrerande delar som nästan fick mig att vilja sluta spela. Men det var väl mest frustrerande för jag är en n00b på FPS. Om inget annat var det snyggt och jag hade väl rätt trevligt med spelet en okej avbrott mot det vanliga jag brukar spela.


03. Grim Fandango Remastered (PS4)

Peka och Klicka spelen har aldrig varit något jag fastnat för. Men tack till Telltale vars spel är åt P&K hållet så ville jag testa något äldre och en mer klassiskt ifrån P&K genren. Så det blev ju perfekt när vi fick Grim Fandango Remastered på PS+.
Du jobbar som en försäljare av resor till efterlivet, med mexikanska inspirationer och lite gammal tv-deckare. Spelet är charmigt och knasigt. Hade lite problem här och där för att ta mig igenom spelet, men absolut en trevlig resa. Dock var väl spelet inte helt i min stil, trevligt men jag tror inte jag kommer köra det igen.


04. Back To The Future: The Game 30th A.E (PS4)

Back to The Future har jag spelat sedan tidigare och gillade det mycket, PS4 versionen är samma spel med undantaget av att Biffs original skådespelare Tom Wilson är tillbaka och gör rösten i denna utgåvan. Det är också där det positiva slutar för PS4 versionen, det är ett buggig helvete till spel. Konstanta krashar, grafik som saknas här och där eller inte laddas in ordentligt. Det var en mindre utmaning att ta sig igenom detta spelet från början till slut, pga att det nästan alltid kraschade efter en filmsekvens. Telltale skulle ha gått tillbaka och rensat upp denna sörja. Spelet är fortfarande bra som bara den! Men denna versionen är crap. Önskar jag hade en Delorean så jag kunde åka tillbaka och ha denna versionen ospelad.


05. Life is Strange (PS4)

Hörde mycket gott om Life is Strange, men väntade med att spela det tills jag fick tag på den fysiska utgåvan. Det var väl värt väntan, vilket spel, vilken åktur! Vet egentligen vad jag ska säga om spelet, med risk för att spoila något. Gillade verkligen storyn i detta, den var grym. På flera sätt… Väldigt mänskliga karaktärer som utsätts för både bra och hemska saker och man får se konsekvenser av att hantera super krafter. Låter kanske inte så bra som jag beskriver det, men kommer inte på något bättre just nu.


06. Super Mario 3D World (Wii U)

Ett av årets än så länge mest färgglada spel! Och ett riktigt trevligt spel i övrigt! Mario spelen bjuder alltid på trevliga spelstunder och SM3DW är inget undantag. Man kan spela upp till fyra spelare samtidigt och hjälpas åt eller ensam om man nu vill. Detta är nog ett av mina favorit Mario spel av de jag spelat på senare tid, lagom långt, lagom utmanande och med mer saker att göra om man vill göra en liten djupdykning. Önskar dock att Koopa Kids hade varit med, för bossar kände jag det var riktigt trist med. Hur som helst ett riktigt bra Mario spel, som jag absolut kommer köra igen någon gång.


07. South Park: The Stick of Truth (PS3)

Förr i tiden ogillade jag South Park, tyckte det var en rejält tråkig/dålig serie. Men förra året beslutade jag mig att ge serien en chans igen och denna gången klickade det rejält. Det var även då jag började känna mig intresserad av spelet The Stick of Truth. Detta var ett helt fantastiskt spel, med zombie nazister, ko nazister, ja en jäkla massa nazister att spöa. Ungarna kör ett live rollspel och du är den nya ungen i stan och du kommer få bekanta dig med de flesta karaktärer ifrån tv-serien. Det har ett rätt simpelt rpg upplägg, men det fungerar så väl. Rekommenderar detta spelet till alla som vill ha ett kort, roligt och lite bisarrt spel. Ser mycket fram emot South Park: The Fractures But Whole som släpps senare i år.

4 responses on 52 spel på 1 år: 01 – 07

 1. Haha! Så det är din tur i år! Vad kul, då har man något att följa i år med, hehe.

  En stark och blandad öppning på ditt spelår, hittills har vi bara ett gemensamt spel på listan och det är South Park, jag som trodde att jag var sist med att spela det! Jag har såklart också bara hört bra om det men var ändå lite tveksam trotts att jag faktiskt har följt serien i alla år, den må vara lite väl barnslig ibland men det är ändå karaktärer man har känt länge och jag föredrar helt klart tecknad serie som format framför att se amerikanska ståuppkomiker när jag behöver min dos av satir.

  I vilket fall var spelet riktigt underhållande även om det blev alldeles för lätt, jag hittade en trasig glasflaska tidigt som dels träffade många fiender och gjorde så att dom började blöda, det var galet hur snabbt allt inkluderat bossar dog av det.

  Dom där nazist-samplingarna ekar fortfarande i huvudet!

  Lycka till nu!

 2. @ opkij:
  Jo, jag var också tveksam till spelet. Men det visade sig funka riktigt bra. Bättre än väntat. Kul att se hur mycket från serien de slängt i spelet här och där, man hade ju rätt mycket färskt i minnet efter att ha kommit ifrån serien. =)

  Det var på tok för lätt. Det är också mitt största och kanske enda klagomål. Kanske att det var lite kort också, strax under 11timmar tog det. Visst har inte gjort allt, men gjorde en del sidequests och så.

  Stort tack! :D

 3. Härligt! Ska bli kul att följa :)
  Måste fortsätta med Xenoblade X snart men är helt uppslukad i Trails of Cold Steel just nu. Kan verkligen rekommendera eller hade du kört det redan?
  Grim Fandango är en personlig favorit. Spelade en hel del P&K-spel för i tiden men inte mkt längre. Nästan lite sugen på att fixa en gammal dator och börja samla big box PC-spel :)

  Har lite som dig också hittat tillbaks till South Park senaste åren. Gillade visserligen serien när den begav sig men kom av mig helt. Har nu iaf kollat igenom alla 19-20 (?) säsonger.

  Lycka till!

 4. @ JRPGeek:
  Har nästan precis påbörjat Trails of Cold Steel faktiskt! Ska precis påbörja kapitel 1, men det har ju börjat bra i alla fall. Ser fram emot att köra mer imorgon.

  Tror mitt intresse dog vid vid säsong 5 eller något. Men precis som du så tog jag tag i saken och sett igenom allt (tror jag) fram till säsong 19 nu. Ser fram emot säsong 20. =)
  Tusen tack! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *