Spelen jag ser fram emot under 2015

Folk som har läst denna bloggen innan eller känner mig, vet att jag älskar spel. Det är en sak som alltid funnit i mitt liv och det är viktigt för mig. Även om det har blivit lite mindre spelande än jag hoppats, för att man jobbar en del. Men tack vare det kan man köpa fler spel och även under 2015 kommer det ett par spel jag gärna vill ha. Här är en liten lista på de jag kommer på just nu som jag verkligen vill ha och måste ha! Nu kan ju oturen vara framme och något av dem försenas, men det får vi hoppas inte sker.

Tales of Zestiria

Jag älskar Tales of-serien. Det är väl den enda JRPG-serie just nu som jag verkligen älskar så otroligt mycket, naturligtvis finns det många bra. Men Tales of-serien ligger mig lite närmare hjärtat. Så när Bandai Namco släpper ett nytt Tales of-spel i väst köper jag det, så länge det inte är till mobil vill säga. Tales of Zestiria ser ut att bli minst lika fartfyllt i fighterna som de senaste i serien, så längtan är stor att få besöka denna världen. <3

Dragon Quest Heroes

När man fick se DQH för första gången blev jag otroligt sugen på spelet. Gjort av Omega Force som är kända för sina “Dynasty Warriors” spel. Dragon Quest Heroes har element ifrån Dynasty Warriors serierna, men ska tydligen vara mer action-rpg. Gillar verkligen hur bra Akira Toriyamas stil passar i 3D och så ser jag fram emot att få spela med klassiska Dragon Quest hjältar. Hoppas detta släpps till sommaren eller så i väst.

Batman: Arkham Knight

Batman! Alltid denna Batman! Du gör alla förbrytare tokiga! Så vad gör vi? Det är simpelt! Vi dödar Batman! Vi hjälps alla åt! Lite så kommer det nog vara i Batman Arkam Knight. Det sägs också vara det sista spelet i Rocksteadys trilogi, Arkham Origins gjordes inte av dom. Kommer Batman att dö? Kommer Gotham bli skurkarnas paradis? I juni vet vi svaret på de frågorna.

Xenoblade Chronicles X

Som den Xenosaga-fan jag är, så måste jag köpa allt som Monolith Software gör. Jag älskar deras spel, Xenoblade var trevligt även om jag inte klarat det än. Ja, jag skäms över det. Men det tar vi itu med sedan. XBX ser otroligt ut och verkar enormt! Ska bli intressant att få skapa sin egna karaktär och utforska världen.

The Legend of Zelda Wii U

Allt vi har fått se av detta spelet än så länge har gjort mig otroligt hajpad. Allt från de enorma landskapen till att hoppa från hästrygg och skjuter pilar på monster. Zelda spelen levererar alltid på ett eller annat sätt, så jag ser fram emot detta något otroligt. Själv hoppas jag nästan lite att Link fortsätter bära sina blåa kläder vi sett honom bära i de få bilder och trailers vi sett. Var lite uppfriskande att inte se honom i sin tunika, inte för att det är första gången han är utan dem. Hoppas på klädes byte annars. ;)

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Efter MGS4 ville jag i stort sätt inte ha något med serien att göra. För mig var det en besvikelse, somliga delar var naturligtvis bra. Men det slutar på ett otroligt dålig sätt i min mening. Men nog om det nu, MGS5 ser i att bli ett riktigt grymt spel och vi får än en gång bekanta oss med Big Boss. Ska vi äntligen få se honom bli “ond”? Personligen hoppas jag verkligen det och kanske skulle vi kunna få se en ung Solid Snake. Hoppas kan man alltid.

6 responses on Spelen jag ser fram emot under 2015

 1. Bra lista!

  DQH var ju inte annonserat när jag skrev min så det skulle jag nog lägga till. Är ändå lite försiktigt hypad på det då jag kan tycka att Warriors-spelen är en aning enformiga.
  Hyrule Warriors var bra men långt ifrån ett “riktigt” Zelda-spel. Men hoppas som du skriver och som utvecklarna sagt att DQH blir mer ARPG.
  Skulle vilja se något i stil med Trinity Souls of Zil’ol som inte är lika ban- och mission-indelat utan har en mer sammansatt värld.
  Snyggt ser det ut att vara iaf :)

 2. @ JRPGeek:
  Det är väl lite den uppfattningen jag fått av de intryck man har läst av folk. Att det är med ARPG i stil med Trinity Souls of Zil’ol.
  Fast ändå inte riktigt som det. Ska bli kul att vi får det i alla fall, hoppas det kan väcka intresset för DQ i väst lite mer.

 3. Är så jävla glad att det kommer ett fullskaligt Dragon Quest igen till väst.. hoppet dog efter att DQVII remaken aldrig kom, som säkerligen är sjukt jävla bra. Hoppas så hårt på att elvan blir ett riktigt RPG igen och att det översätts, får vi se om Theatrrythm DQ kommer hit också, chansen känns liten men jag hoppas, för tvåan av FF ditot är fantastiskt bra och det kommer ny DLC hela tiden med musik från Mana, Chrono, Saga m.m så det är coolt. :)

 4. @ Cristoffer Nilsson:
  Vi får verkligen hoppas att DQ11 blir ett fullskaligt riktigt RPG. Det ryktas ju även att DQVIII ska få en HD-port, det hoppas jag stämmer. Som en uppvärmning till 11.
  Hoppas också TDQ kommer till väst, man kan verkligen hoppas. =)

 5. Alltså, ju mer man får se av Xenoblade X desto mer lovande ser det ut… förutom musiken. Har inte diggat rappen och andra icke-melodiska slingor som har spelats upp. Jag önskar att det bara rör sig om dönicke-musik till videorna men jag antar att så inte kommer vara fallet. Och det är synd, riktigt synd, musiken gör ju så mycket för en sån här fantastisk värld.
  Hörde nåt om att en tysk (tror jag) onlinebutik hade lagt upp Xenoblade X med ett datum, typ 29 juni eller nåt. Om det blir en sommarrelease så blir jag glad, då hinner man ju spela nåt också!

  Ser också fram emot Tales of Zestiria. Och Zelda, förhoppningsvis blir det ett Zelda som jag spelar igenom. Har ju bara klarat Ocarina of Time. XD

 6. @ Lania:
  Håller med angående musiken. Allt jag sett av Xenoblade X än så länge ser smått fantastiskt ut, men musiken är horribel. Har inte hört något som tilltalat mig än så länge. Riktigt trist när Xenoblade har så otroligt mycket bra musik.
  Skulle det komma i sommar hade det varit riktigt nice! Fast jag vet inte, får en känsla av att det kommer senare i år. Skulle inte förvåna mig alls faktiskt.

  Haha, ja där ser man. =)
  Nya Zelda av det man sett ser ju fantastiskt ut. Nintendo är mästare på att pressa sin hårdvara. Annars är väl Zesteria mitt mest efterlängtade i år. Som vanligt när det gäller ett Tales of-spel vill säga. Men det är ett nice år för spel åtminstone. =)
  Ser fram emot den 20:e då man sitter och spelar Final Fantasy Type 0 HD och FFXV demot. Trevliga tankar du har om det. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *