Pepparkaks bakande

Idag har jag och min vän “Elden”, bakat lite pepparkakor. Det är väl inget speciellt med det, förutom att det är skoj. Men vi tycker om att köra ett litet tema på bakandet. Så utöver lite tv-spels relaterade kakor, så har årets tema varit rymden.
Passar ju bra nu när Star Wars Episod VII haft premiär. Den var grym för övrigt! Se den!

Naturligtvis finns det en liten speciell rymd relaterad sak son jag gillar, ser ni den och vad tror ni den kommer ifrån? En av mina favorit spelserier någonsin. ;)

Börjar redan tänka lite på nästa års tema. Då ska jag försöka tillverka ordentliga pepparkaksformar också. Det är i alla fall mina förhoppningar men vi får se, mycket kan hända på ett år.

Hur som helst var detta hur kul som helst och något jag verkligen vill fortsätta göra! Bryr mig inte så mycket om julen och så, men det var kul att baka och göra lite andra formar än de vanliga som brukar finnas. Så vi får se vad nästa års tema blir, men en sak är klar åtminstone för min del. Det kommer bli något mer tv-spels relaterat.

3 responses on Pepparkaks bakande

 1. Haha, ingen blogg utan ett inlägg om bakeri! Jag har lyckats hålla mig hela året utan att skriva ett sånt dock.

  Festligt med lite egna former, du är dock inte först med Zohar-formen, hehe. Betydligt roligare än dom gamla vanliga i vilket fall!

  Jag och min bror tog tag i ischoklad och knäck idag så nu är det färdigbakat för i år, bara en massa köttbullar som ska rullas, det räknas nästan.

 2. @ opkij:
  Brukar själva in ett bak inlägg då och då. Fast har mest varit när jag bakat pizza. Nä, att jag skulle varor först med en Zohar-pepparkaka trodde jag aldrig. Ville mest göra något annat, så varför inte från favorit spelserien? :)
  Kanske kan bli en bunny-form nästa år eller något annat från Xenosaga, vet dock inte riktigt vad… Vill mest göra något som hyllar serien lite.

  Ohh, faktiskt aldrig bakåt vare sig knäck eller ischoklad. Men vad härligt att höra att det blivit lite bak hos dig också. :)
  Hehe, jodå. Tycker nog allt att köttbullarna får räknas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *