Så här var mitt 2015

Året är nästan slut och det är dags att titta tillbaka på hur det varit. Det har om något varit ett relativt lugnt år, men det har ju hänt lite åtminstone. Både på gott och ont, det känns som det är en del som hänt. Men så börjar man tänka efter och inser att det är inte så mycket som hänt. En av de “större” grejerna som hänt nu de senaste månaderna är att jag börjat skriva på svenska istället för engelska.
Det känns rätt skönt att skriva på svenska, lite lättare att hitta orden och lite roligare. Förr skrev jag på engelska då jag gjorde mycket AMVs, men inget jag gör längre. Tyvärr. I framtiden kanske jag kan börja igen, men hur som helst. Ytterligare en anledning till att jag valt att börja skriva på svenska är att nästa år firar jag 10år med min blogg! :D

I januari så åkte för första gången flygplan, då gick jag ur min lilla skyddsbubbla och åkte till Stockholm. Var där på utbildning för jobbet, det var väl rätt kul att se. Dock blev det en överladdning i mitt system att säga, tog nästan 2 månader innan jag var mig själv igen. Det blir lätt sådär när man är folkskygg och utsätter sig för något sådant, sedan har det lite att göra med att jag blev lite utbränd också. Men det blev bra igen, sedan har jag tagit det lite lugnare.
Har hållit en del utbildningar med jobbet, det har varit roligt. Gör ju mycket det för att komma över min skygghet för folk och lättare kunna prata med personer.

Dags att åka flygplan för första gången…

Sedan fick jag en konstig smärta i magen eller i sidan av magen. Som först misstänktes kunna vara njursten, håller på att undersöka vad det kan vara nu. En annan läkare trodde det kunde vara magkatarr, så vi får väl se. Hoppas nog på njursten om något som spökat. Hoppas hur som helst det blir en lösning och får besked på vad det är som spökar i kroppen.
På tal om kroppen, så har jag även gjort en liten operation/ingrepp. Det är egentligen inget jag vill gå in närmare på, men något som kändes bra att få fixat. Ingen GBP operation i alla fall, men en sak som kan förbättra ens levnadssituation.

Fick äntligen mina tänder fixade, något som jag velat ha gjort ett bra tag. Men inte kunnat på grund av ekonomiska själ. Det är också en sådan sak som påverkat att man inte alltid velat åka ut och göra saker med folk eller visa sig bland folk till och med. Men nu känns det okej och rätt skönt, dessa problemen skapades av en infektion jag fick i munnen 2007 tillsammans med en del läsk drickande. I skrivande stund har jag dock inte rört läsk på snart 4 månader och det känns skönt!
Tar itu med godis nästa år (efter jul) och så ska jag försöka komma i bättre form än jag är, väntar ju bara på svar om skiten med magen. Men det ska nog bli bra.

Det är så härligt att kunna le igen!

Jag har ju spelat en del spel i år. Klarat av 31st (kan bli fler) så det är 7 mer än jag klarade förra året, så det känns ju kul. Får göra ett separat inlägg sedan när jag har bestämt vilka som var mina favorit spel för året, det tar ju lite tid att gå igenom. Men en sak jag gillar som jag gjort i år, var att jag var med och backade en Kickstarter på Bloodstained. Det är en spel ifrån Koji Igarashi, mannen som var med och skapade Castlevania Symphony of The Night, så kunde inte låta bli.

Det var väl vad jag kom på just nu. Det som är kvar av året är att se nya Star Wars nästa fredag, sedan blir det väl något med några polare på nyår. Det är väl det som ligger på kartan just nu. Nästa år väntar som sagt flytten, det blir väl i stort sätt det första jag börja med. Eller ja, jag har tillgång till lägenheten i februari. Sedan blir det bio med Deadpool i februari också, det ser jag fram emot. Hoppas vi får Tales of Berseria i väst nästa år också, det hade varit grymt! Vi får väl veta vad Nintendos nästa konsol är för något. Så det ser ut att kunna bli ett spännande år.

Vi är några vänner som snackar om att försöka åka till Kolmårdens djurpark nästa år, det hade varit riktigt kul. Hoppas det kan bli av, men jag är försiktigt optimistiskt.
Vi får helt enkelt se vad som sker. Hoppas 2016 blir ett mer händelserikt år, om inget annat så ska jag i alla fall flytta så det blir ju skönt. Ska äntligen ifrån min lilla ettan till en tvåa, det ska bli riktigt skönt att få ett sovrum! Ett kök att kunna sitta och äta i, mycket som man kanske tar för givet ibland. Så det ska bli otroligt kul att få inreda den lägenheten, i de två tidigare jag har bott i har jag inte gjort något speciellt.
Men nu ska det upp tavlor och annat, det ska synas att det är någon som bor där. Så har ni tips och idéer på inredning får ni gärna komma med det, alla tips är välkomna!

3 responses on Så här var mitt 2015

 1. Vilken takt det var på inläggen här nu! Jag själv har som väntat varit helt fast i Xenoblade X sen det släpptes men det kanske skulle vara en bra ide att ta en paus snart och se vad som försiggår i verkligheten, hehe.

  Men det känns ändå som att det har varit en hel del framsteg detta år,
  och flytten blir ju bästa möjliga start på nästa! Tandproblem kan vara bland det värsta av allt så verkligen skönt om du är helt klar hos tandläkaren?

  Som jag sagt förut så föredrar jag själv att skriva på svenska så det blir nog några såna inlägg från mig med snart.

 2. @ opkij:
  Det har helt enkelt känns roligare att skriva igen, sedan jag började skriva på svenska. Blir lite lättare att uttrycka mig som som jag vill och jag kan lättare få ihop ett inlägg jag vill ha. Utan att behöva skriva om flera gånger som jag brukar. =)

  Hehe, då kanske jag ska välkomna till verkligheten igen då. =)
  Har precis bara startat Xenoblade CX, vet inte riktigt om jag har orken just nu att fokusera på ett så stort spel. Speciellt då innan flytten, den närmar sig snabbt! Dags i slutet av nästa månad, hinner knappt med känns det som. Plus att jag vill bli klar med Dragon Quest Heroes innan jag sätter mig med något storspel.

  Det är lite kvar att göra hos tandläkaren, men alla de stora problemen är fixade just nu. Så det är otroligt skönt måste jag säga.
  Alltid spännande att se vad du skriver! Håller koll som vanligt på din sida. =)

 3. Kul att du känner så, det tar helt klart mer energi att skriva och formulera sig på engelska.

  Hehe, ja vi får se när du startar med spelet ordentligt, jag har faktiskt inte fått internet att fungera än på WiiU, som vanligt saknar jag dom gamla SNES-tiderna där man inte behövde installera spel, uppdatera konsolen och leta fram sin trådlösa router för att spela… jaja, jag ska fixa det och lägga till dig som vän.

  Okej, då hoppas vi att det sista också går bra hos tandläkaren!

  Jag säger detsamma, alltid kul att se nya inlägg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *