Skapa ett US PSN konto

Vill du skapa ett amerikanskt eller japanskt PlayStation Network konto? Men vet inte riktigt hur du ska göra? Frukta icke! Här är en liten guide som visar dig hur du ska göra, så du kan komma åt de gamla klassiska PlayStation 1-spelen som finns i USA PSN-butiken. Även andra godsaker som inte kommer släpps i den Europeiska PSN-butiken eller om ni helt enkelt vill ha några spel lite billigare. Har kanske redan en ett amerikanskt konto? Men du kan inte lägga in pengar på det? Förr i tiden kunde du fylla på ditt amerikanska PSN-konto med ditt VISA kort, men det är numera blockerat. Tråkigt nog, men turligt nog kan vi använda koder. Vi köper helt enkelt amerikanska PSN-kort istället, det går inte använda svenskköpta PSN-kort då alla kort/koder är regionslåsta.

KÖPA AMERIKANSKT PSN KORT
Jag skulle rekommenderar att handla från Amazon.com, de är billiga och pålitliga och du får koden skickad direkt till din e-post, det sker relativt snabbt snabbt efter beställning. Men för att handla från Amazon.com måste du skapa ett konto med en amerikansk adress, du kan använda dig av följande adress som står här nedanför. Du kan använda ditt riktiga namn, bara du kört med denna adressen åtminstone och använder ett telefonnummer.

Street Address: 120 E 87th Street
City: New York
State: New York
Postal Code: 10128
Phone: 866-216-1072

Efter det är klart, så koppla nu ditt kreditkort till adressen som skapats, det är viktigt att ni har en amerikansk adress kopplat till kortet, annars kan ni inte handla där ifrån. Sedan är det bara att välja valfri valuta på PSN-kortet ni önskar, Amazon har $10, $20, $50, $70 och $100 dollar att välja mellan. Lägg önskad valuta i er köpkorg och betala, inom en stund får ni koden skickat till er e-post. Snabbt och simpelt. Jag har hört folk som tipsat om att man inte ska handla för många gånger samtidigt, då kan de stänga kontot då de tror att det är skam på gång. Då menas det med att du kanske köper, $10 koder 4gånger på rad. Nu var det bara ett exempel, men ni förstå.

Om detta känns drygt, så kan ni även handla från Play-Asia. Där kan ni betala med PayPal, men PSN-korten är lite dyrare. Men för vissa är det värt det, tänk bara på att ni köper dom med amerikansk flagga. Inget konstigt i övrigt, bara skapa ett vanligt konto på sidan om ni inte har det. Ni kan använda era riktiga uppgifter där.

OBS! Du kan inte köpa PSN kort i Sverige och använda dem på ditt amerikanska konto. Det funkar inte! Köper du det, slänger du pengar i sjön. OBS!

Börja med att skapa en ny användare på din Playstation 3. Sedan går du till nätverk/network i XMB menyn, välj att registrera dig för PSN. Väl inne i den menyn, välj att du ska skapa ett nytt PSN konto. Klar? Då kör vi vidare.

När menyn på bild på kommer upp så väljer du, Amerika/United StatesCountry/Region of Residence. De resterande två valen kan du fylla hur du vill i princip.

Välj en e-post adress som ska länkas till kontot, se bara till att adressen verkligen finns och att den tillhör dig. Sedan väljer du lösenord och en säkerhets fråga. Skriv upp säkerhets frågan någonstans, för den kan vara bra om du skulle förlora ditt lösenord. När det är klart får du välja ditt användarnamn som kommer kopplas till kontot. Om du inte ska använda US kontot som ditt standar konto, så kan användarnamnet vara något random.

Street Address: 120 E 87th Street
City: New York
State: New York
Postal Code: 10128

Nu går vi in på den sista fasen, har allt fungerat utan problem så kommer bilden ovan att synas. Fast istället för ”Sweden” vid Country/Region ska det stå ”America/United States”. När du väl är på den skärmen fyller du i följande spalter med adressen vid sidan om bilden.

Grattis! Du har nu ett amerikanskt PSN konto! Du följer du bara länken som finns i början av denna guiden, så kan du köpa hem amerikanska PSN kort och sedan är det bara att shoppa loss! Enjoy.

5 responses on Skapa ett US PSN konto

 1. @ Christian:
  Härligt att höra! Finns en hel del underbara spel på US PSN. Som de där underbara JRPG:na, som vi aldrig får ta del av i den Europeiska butiken..

 2. Mycket bra text, var till stor hjälp, tack ska du ha!
  Det enda ”problemet” som återstår för mig är att fixa ett amerikanskt PSN kort.
  Har försökt registrerat mig på ”Best Buy” som du länkade till, men registreringen vill inte fungera. Allt är som det ska och inga uppgifter är felaktigt ifyllda men det går liksom inte att fortsätta sista steget för att skapa ett konto hos dom. Helt sjukt! Vet du vad som kan vara problemet? Rekommenderar du någon annanstans på internet för att få tag i amerikanska PSN kort?

 3. @ Nicke:
  Denna kan ju vara lite utdaterad nu. Men jag ska se om jag kan uppdatera den så det fungerar bättre igen.
  Uppdaterade denna senast i September 2012, så jag hoppas jag ska fixa till den lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *