Tales of Hearts R – Den officiella tråden för spelet om trasiga hjärtan!

Postad på gamla Loading.se 13 Oktober 2014

 

FORMAT: PlayStation Vita (Kompatibel med PlayStation TV)
UTVECKLARE: Bandai Namco Studio inc.
UTGIVARE: Bandai Namco Games
SPELARE: 1 spelare
RELEASE: 07/03 2013 JPN, 11/11 2014 US, 14/11 2014 EU
KOMPOSITÖR: Motoi Sakuraba, Hibiki Aoyama
KARAKTÄRSDESIGN: Mutsumi Inomata
OFFICIELL HEMSIDA: Officiell sida för Tales of-serien
KÄLLOR OCH INSPIRATION: Wikipedia, Aselia Wiki, Bandai Namco

Tales of Hearts släpptes 2008 till Nintendo DS, men förblev exklusivt för Japan. Under 2013 släpptes en remake av spelet till PlayStatation Vita, då döpt till Tales of Hearts R.
Den 10/10 2014 bekräftade Bandai Namco att den översatta versionen av Tales of Hearts R kommer att vara kompatibel med PlayStation TV. Detta är också det första spelet som enbart innehåller de original japanska rösterna. I spelet är alla huvudkaraktärer i alla fall döpta efter ädelstenar.

 

STORY
Kor bor med sin farfar Syden i en liten by vid havet, Kor tränar flitigt för att kunna hantera sitt svärd. Imponerad av Kors växande skicklighet, ger hans farfar honom ett ovanligt vapen som kallas för Soma. Folk som kan använda Somas kallas också för Somatic. En dag när Syden är bortrest, så finner Kor en ung kvinna vid namn Kohaku. Hon har kommit för att få träffa hans farfar. Kor blir väldigt förtjust i henne, då hon är den första flickan som kommer utanför hans by som han möter. Dock har en mystisk häxa kastat en förbannelse på Kohakus Spiria. En spiria är en förkroppsling av hennes hjärta och själ. Kor försöker bryta denna förbannelsen genom att ansluta sig till hennes Spira med en teknik som kallas Spiria Link. Men något får fel och han råkar krossa hennes Spira Core, källan till hennes känslor. Beväpnad endast med sin Soma som han fått av sin farfar, måste han nu ge sig ut på en resa för att hitta ett sätt att göra Kohakus Spiria hel ännu en gång.

 

GAMEPLAY
Aerial Chase Linear Motion Battle System; gör det möjligt för spelare att attackera en fiende med en “Break Attack” som i sin tur tillåter en att använda “Chase Link”, som gör att man snabbt rör sig till fienden innan de hinner reagera och med “Chase Dash”, kan spelaren röra sig fritt i luften och uppleva innovativa luftstrider!

 

KARAKTÄRER

Kor Meteor
Kor är en lättsam och en gladlynt person, men om hans vänner är i fara skiftar han till en väldigt seriös personlighet, speciellt om det gäller Kohaku. Han är nyfiken och saknar livserfarenhet så han kan ibland vara lite okänslig när han talar. Men han inser snabbt sina misstag och tänker efter en gång extra nästa gång.

Kohaku Hearts
Tillsammans med sin bror flyr sin by för att leta efter en speciell Soma. Dem lyckas fly från någon som kallar sig Incarros och efter lite missöden hamnar i Kors by. Kohaku verkar skadad och Kor vill hjälpa, men råkar istället krossa hennes Spiria Core och hon lämnas i ett känslolöst läge. Kor svär att hjälpa henne.

Hisui Hearts
När han var ung förlorade han en släkting, det har gjort att han har utvecklat ett väldigt skyddande beteende mot sin lillasyster Kohaku. Han skyller allt på Kor och ju närmare Kor kommer Kohaku ju fientligare blir Hisui.

 


Beryl Benito
Info kommer

Ines Lorenzen
Hon driver ett transport företag kallat “Wanderlust”, hon tog Kor och Hisui som betalning för Hisuis soma. Tills de kan betala henne i alla fall. Hon använder en stor soma och slåss med, hon är lugn i även de mest kritiska lägen. Ines är både stark både i kropp och själ.

Kunzite
Info kommer.

 


Chalcedony Ackerman
Trots sin unga ålder är han ledare för “Crystal Knights”. Han är välkänd för att vara skicklig med ett svärd. Även om han inte alltid håller med eller kommer överens med Kor och gänget, så tar han beslutet att hjälpa dem så gott han kan.

Gall Gruner
Han förlorade sin fru och dotter många för många år sedan, det var det som gjorde att han beslutade sig för att bli en Somatic. Det som felar Kohaku påminner om hans dotters sjukdom, han följer med Kor i hopp om att kunna utrota denna sjukdom.

 

MEDIA

 


Alla fysiska utgåvor av spelet kommer innehålla en kupong för att kunna ladda hem 3st exklusiva DLC dräkter inspirerade av karaktärer ifrån Tales of Vesperia. Vissa återförsäljare kommer erbjuda ytterligare 3st tidigare Tales of-dräkter. Ännu okänt om någon svensk återförsäljare kommer erbjuda detta, men det sägs att GameStop kommer erbjuda DLCn åtminstone.

Man kommer även få en chans att vinna lite extra godsaker. Som en japansk limited edition av spelet, signerat av Hideo Baba. Ett personligt meddelande till dig från Hideo Baba och lite annat smått och gott.

 

KÖPA
SpelbutikenCDONWebhallenShopToWowHD
PlayStation Store (369kr)

 

RECENSIONER
* Famitsu 9/9/8/8
* PSU 8.5/10
* GameInformer 7/10
* HardcoreGamer 3.5/5
* N4G 4.5/5
* GameSided 7.5/10
* EGM 8.0/10
* CG Magazine 7/10
* PSSverige 10/10
* Loading.se JA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *