Tales of Berseria: Den officiella tråden


Postad på gamla Loading.se under 2016-2017


FORMAT
: PlayStation 4 och PC (PlayStation 3 i Japan)
UTVECKLARE: Bandai Namco Studios
UTGIVARE: Bandai Namco Games
KOMPOSITÖR: ?
ANIMATIONER: Ufotable
KARAKTÄRSDESIGN: Mutsumi Inomata, Kosuke Fujishima, Daigo Okumura & Minoru Iwamoto,
RELEASE: JAPAN: 18 Augusti, EUROPA & US: Tidigt 2017
ÖPPNINGSLÅT: BURN av gruppen Flow
ÖVRIGT: —
KÄLLOR OCH INSPIRATION: Tales of Blog, Bandai Namco

 

Tales of Berseria är det nyaste tillskottet i Tales of-spelserien, temat för spelet är “Emotion versus Reason”. Det utspelar sig i samma värld som Tales of Zestiria, men många hundra år (om inte tusen år) bak i tiden. Långt innan Glenwood finns till, världen är känd som Wasteland. Här är det en fight mellan Daemons och Exorcister för att skydda landet, det härjar en sjukdom som kallas Daemonblight som förvandlar människor och djur till monster. Det sägs att det finns någon koppling till den röda månen och Daemonblight. Det är här vi får följa Velvet som slängt sitt tidigare glada liv åt sidan och är numera fylld av hat och vrede, på grund av en incident som skedde för tre år sedan. Velvet har blivit en otrolig kraft som håller på att skaka om världen.
Spelet fortsätter även att använda de direkta striderna som introducerades i
Tales of Zestiria, spelet rapporteras även flyta på i 60fps.

 


I denna världens slåss exorcister mot Daemons. Exorcister tillhör kyrkan och skickas till diverse städer för att skydda folket från det ständiga hotet från Daemons. Dom hyllas som hjältar och kyrkans ideologi sprider snabbt bland folket.
De flesta som drabbas av Daemonblight förlorar allt sitt vett och en del förändras helt, både kroppsligt och mentalt. Dock finns det undantag att de påverkar av Daemonblight men ändras inte alls. Velvet drivs av en ivrighet att få hämnd mot frälsaren och hon skapar fler problem med kyrkan, när de kommer i hennes väg.
Exorcister använder Malaks och nyttjar deras krafter för att slåss mot Daemons, vissa Malaker ser ut som människor. Trots detta så tror exorcisterna att dom inte har några egna viljor.

 


Velvet
Hon blev helt förändrad efter en incident som hände för tre år sedan. Hon ler aldrig längre och hon är fylld av hat och vrede. Hon har helt tryckt tillbaka sin naturliga vänlighet genom att ge in till sin ilska. Hon har blivit en Daemon, men till skillnad från andra som påverkats av Daemonblight har hon inte blivit ett monster.

Laphicet
Tillhör Malak folket, de kan använda naturens krafter. De flesta Malaks har ingen egen vilja och blir använda för andras själviska planer. Laphicet vet inte ens hur han ska leva utan sin mästares order, men genom att resa med Velvet börjar han äntligen tänka och agera självständigt.

 


Rokurou
En ung svärdsmans med en uppfriskande personlighet, han råkade ut för Daemonblight för ett år sådan och blev en Daemon. Men han förblev sig själv och märker inga förändringar. Han har inte tappat hoppet och han bryr sig om folk i sin omgivning.

Eleanor
Hon tillhör kyrkan och är en exorcist, hon vill befria världen från Daemons. Hon har ett stort hjärta och är väldigt envis om att allt ska göras på rätt sätt. Hon kämpar inte bara mot Daemons men hon försöker även lyssna på folks problem.

 


Magilou
Inte mycket är känt om henne, men hon kallar sig “den bästa/mäktigaste häxan”. Hon har ett ganska bekymmerslöst sätt att vara, men hennes beteende kan liva upp vilket tråkig tillvara som helst. Hon har dock en mörk sida och verkar hysa ett viss agg mot Velvet.

Eizen
Han är en del av Aifread piraterna och deras andreman, han verkar också se sig som en form av lieman eller dödsängel. Han är tydligen 1000år gammal.

 


Bienfu
Han är en väldig egenartad Malak, han har en unik form och personlighet. Han uttrycker sig ofta med ord som “Bieeen” eller “Bad”. (Spelets maskot karaktär, som påminner mycket som Normin från Tales of Zesteria.)

 


Artorius Collbrande

För tre år sedan så förändrade han världen genom att offra en ung pojke.
Detta gjordes så att människorna skulle kunna bekämpa Deamons, det var då normalt folk kunde börja se Malaks. Med deras kraft i sitt bruk, tog han tillbaka världen från Deamons. Han är hyllad som hjälte och världens frälsare, pojken som offrades var Velvets lillebror. Det var så han fick velvets hat och vrede emot sig. Han håller sig lugn i alla stunder och har slängt sina känslor åt sidan, han tänker bara logiskt och gör det han anser är rätt. Oavsett vilka det skadar som sin egen familj.

Seres
Hon är en Malakin och var Artorius partner, men under de tre årsen som har passerat sedan Velvet blev inspärrad har hon gått emot honom. Hon ett obehag mot Artorius och mistänker han har något hemskt på gång, hon beslutar sig då att befria Velvet från fängelset. Hon tror att Velvet är den enda som kan stoppa Artorius.

 


Shigure Rangetsu

En de av exorsisterna och chef över Rangetsu-klanen och även Rokurous bror.
Han använder en unik fighting-stil för att bli en starkare krigare och största nöje är att slåss mot starka motståndare.
Han brister ut i skratt när han möter någon som är starkare än han själv.

Melchior
En mästare i alkemi, hans år av erfarenhet har gjort att han blivit Artorius rådgivare.
Han vet att exorcisternas uppdrag inte alltid kan lösas på ett bra sätt,
så han drar sig inte för att ta sig an obehagligare uppdrag.

 


ARTE
En attack eller magi som man kan koppla till en av de fyra knapparna, Triangel, Cirkel, Kryss eller fyrkant (om man spelar på PS4).
Spelarna använder dessa artes mot fiender, olika karaktärer har olika artes. Genom att levla så får man tillgång till nya artes, vissa artes har speciella förmågor som paralysering eller ger en status effekt. Det blir lättare att ta “Souls” ifrån fienderna om man använder artes som träffar fiendens svagheter .

SOUL
Mängden souls en karaktär har avgör hur många artes en karaktär kan länka tillsammans i en kombo. Man kan även stjäla det från fiender och vice versa.

GUARD
Spelaren kan skydda sig från en fiende attack genom att trycka på L1 knappen.

QUICKSTEP
Ett bra sätt att undvika att bli attackerad är att använda quickstep, medans man håller in L1 knappen och snärtar till den vänstra spaken på kontrollen. Har du gjort rätt så kommer du hamna vid sidan om fienden och dess attack missat helt.
Man kan även få bonusar om man undviker fiendens attacker effektivt.

KAMERAN
Nytt för Tales of Berseria är förmågan att ha fri kontroll över kameran under stridernas gång, du roterar kameran med den högra spaken.

SOULGAUGE
Är detta spelets motsvarighet till TP eller CC och kallas då även SG.
Då får mer SG genom att ha tagit “souls” från fiender och de används för att attackera, även utan souls kan du attackera men du har diverse nackdelar. Som att fiender lättare kan blocka dina attacker. Mängden souls kan även återställas normalt efter en tid, det rekommenderas att man slåss med en blandning av attack/defense.

BREAK SOUL
Detta ger dig ett övertag i striderna, Break Soul låter dig överskrida den tillåtna gränsen av kombos man kan göra i en arte åt gången. Vilket då låter dig attackera mer och längre. Man kommer också kunna ändra den kontrollerade karaktären mitt i stridens hetta!

 

 


Finns inget just nu!

 


Andra officiella Tales of-trådar
Tales of Graces f, Tales of Xillia, Tales of Xillia 2, Tales of Hearts R,
Tales of Zestiria, Tales of Vesperia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *