Star Ocean 5 – den officiella tråden för himlavalv, integritet och trolöshet

Postad på gamla Loading.se den 28 juni 2016

 

FORMAT: PlayStation 4
UTVECKLARE: tri-Ace
UTGIVARE: Square Enix
KOMPOSITÖR: Motoi Sakuraba
KARAKTÄRSDESIGN: Akira Yasuda (Akiman)
AUDIO: Engelska & Japanska
RELEASE: 1/7 2016 EU
ÖVRIGT: —
KÄLLOR OCH INSPIRATIONOfficiella Star Ocean hemsidan, Wikipedia

Denna tråden är ett samarbete mellan Elin Ekberg och mig själv.

 


Star Ocean 5 är ett action-RPG som har utvecklats av tri-Ace, som även gjort tidigare delar i serien. Även om Star Ocean 5 är det femte spelet i serien, så utspelar det sig mellan det andra och tredje spelet. Spelet ska gå tillbaka mer till rötterna av vad serien var en gång, många är eniga om att spelet tog ett snedsteg i och med Star Ocean The Last Hope (fjärde spelet i serien). Men oavsett så har Star Ocean-serien alltid erbjudit på underhållning när det kommer till sina strider, något som både ska vara snabbt och roligt. Spelet erbjuder dual-audio för de som hellre vill spela med originaldubben. Spelet kommer släppas i två utgåvor, en vanlig version och i en Limited Edition. Det som skiljer dem åt är att med Limited Edition får du en plåtbox istället för ett vanligt fodral och lite extra DLC, som troligen inte går att få tag på sedan.
Så som två bakgrunds melodier från Valkyrie Profile spelen.

 


Det är nu flera århundraden sedan människorna lämnade och begav sig ut i det stora stjärnhavet. Efter att ha tagit sig igenom flera svåra situationer har man skapat den Galaktiska Federationen. Med ett mål att skapa fred och ordning i galaxen och även se till att avancerad teknologi inte introduceras på en planet vars teknologiska utveckling ligger under våran egen. Då det har fått förödande konsekvenser förr. Men sex tusen ljusår från jorden på planeten Faykreed börja konflikter trappas upp och kommer bli starten till något större.
Resulia är ett livsfyllt kungarike och representerar allt som är bra med Vesteiliankontinenten. Dock på senare tid har de fått utstå en hel del hot, så som aggressiva monster och en fientlig grupp av banditer som kallas Eitalon. Det är på grund av dessa problem som Fidel och hans gäng ger sig ut för att fixa, återställa balansen till den en gång produktiva och trygga nationen.

 

STRIDSSYSTEMET

Den något svåruttalade titeln, Integrity and Faithlessness, är inte det enda som Star Ocean 5 har gemensamt med Infinite Undiscovery, ett annat spel från samma skapare. Som folk mest kommer ihåg idag på grund av alla roliga samtal de har haft om den egentliga innebörden långt in på småtimmarna. Men även stridssystemen har flera beståndsdelar som helt klart påminner om varandra. Tri Ace har i alla fall öppet berättat att Unfinitive Undiscovery är varifrån man har hämtat inspirationen, men vana Star Ocean-spelare ska heller inte ha några problem att känna igen sig. Striderna för dig alltså inte bort till en annan skärm, utan du möter fienderna på fälten där de strövar fritt omkring. Men där striderna i Infinite Undiscovery hade ett gränssnitt som påminner om sådana som man kan möta i onlinerollspel så utlovas det i Star Ocean 5 lättare strider att ta till sig.

I samma stund som striden börjar byter spelet kameravinkel, till en som befinner sig närmare ryggen på din karaktär. Det går också att själv ställa in kameran om du skulle vilja. Det går att ha upp mot sju karaktärer samtidigt i laget (vilket så klart kan variera beroende på vad som händer i berättelsen). Du väljer själv vem av dina karaktärer som du vill spela som och du kan när som helst byta.

Stridssystemet baseras på något som man kallar för ”Real-time action battle system”, vilket i enkla drag betyder att striderna både är mer interaktiva och dynamiska än vad de har varit förut, då man tillsammans med bland annat filmsekvenserna ska ha fått ihop detta till en härlig mix. Huruvida det är tomt PR-snack återstår att se, men på förhand ser de sömnlösa striderna åtminstone lovande ut. Målet som man har haft är att minimera antalet avbrott i spelandet. Fienderna ska ha en komplex och avancerad A.I., men om du som spelare tycker att de är för smarta så kan du göra fienderna dummare om du vill.

PRIVATE ACTIONS
Private Actions är ett system som låter dig ha konversationer med alla karaktärer i städer och under din resa. Dessa event triggas av hur långt du kommit i storyn och hur din “character Affection Rating” är. Det kan ju beror på hur mycket du använder de olika karaktärerna i strider, till vad du gör med dem i andra private actions.
Från story-relaterade ämnen, till alldaglig tjatter eller karaktärs hemligheter, så kommer det finnas en del olika saker att uppleva. Vem vet? Kanske låser det även upp något extra som kan hjälpa dig i fighterna.

 



 


 


Kommer posta senare

 


Plats till annat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *