Spel jag ser fram emot under 2016

Snart är det ett nytt år och med det kommer nya saker att se fram emot, som filmer, musik och för min egna del tv-spel. Nästa år kommer bli ett helt fenomenalt år för JRPG, troligen det bästa på bra länge, om inte kanske det bästa någonsin.
Nu betyder ju inte det att man behöver gilla allt som kommer, men jag tror nog aldrig det släpps så mycket JRPG under ett år som det verkar göras under 2016.
Som vanligt är jag här med min lilla lista av de spel jag ser fram emot mest av allt. Skriv gärna de titlar ni ser fram emot, så kan vi se om vi har något gemensamt att längta till.

Tales of Berseria

Blev så otroligt glad här om dagen då Namco Bandai bekräftade att Tales of Berseria kommer släppas i Europa! Så där riktigt barnsligt glad man blev förr på julafton, så tack NB för denna fina julklapp. Nu som alltid när det gäller Tales of-spelen, blir det att vänta. Men nu när man vet att det kommer, så kan jag vänta… Tror jag… Okej. Kanske inte. Vill ha nu!

The Legend of Zelda Wii U

Nintendo har åter igen bekräftat att spelet ska släppas 2016 och naturligtvis får man väl börja längta lite till. Av det lilla man fått se än så länge, så ser det fantastiskt ut. Håller nästan tummarna för att denna Link inte tar på sig sin klassiska gröna tunika. Gillar verkligen de blåa kläderna han har eller att man har förmågan att byta kläder. Hur som helst nya Zelda lär bli grym!

Uncharted 4: A Thief’s End

Den avslutande delen till Uncharted-serien vill jag absolut inte missa! Det ska bli spännande att se vad Naughty Dog kommer att erbjuda i och med detta spelet. En sista runda Drake, en sista runda sedan får du nog vila lite.

Star Ocean V

Efter fjärde Star Ocean spelet, så trodde nog de flesta att vi inte skulle få se mer av serien. Så det var skönt när Square Enix avslöjade Star Ocean V. Det går tillbaka lite mer till rötterna och skrivs av personerna som var inblandade i andra och tredje spelet, så storyn lär ju vara bättre. Spelet imponerar också genom att ha sju spelbara karaktärer samtidigt! Det ska bli kul att se hur väl det fungerar.

NieR: Automata

Ett spel jag aldrig trodde skulle få en uppföljare är NieR. NieR råkar också vara ett av mina absoluta favorit spel under förra generationen, så detta var en glad överraskning. Utvecklas av Platinum Games, som ser till att fighterna blir bättre än i förra. Svårt att säga mycket mer om spelet då vi har inte så mycket info, återstår ju att se om spelet ens kommer under 2016.

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Ni no Kuni var också ett spel som jag blev positivt överraskad att se skulle få en uppföljare, det första spelet var bra, men det var väl en del problem jag inte riktigt gillade. Just nu fantiserar jag om hur snyggt detta spelet kan bli, vi behöver fler cellshadade spel!

Det var bara några av alla godbitar som kommer nästa år jag vill ha. Tror 2016 kommer bli ett sjukt bra spel år och kommer erbjuda något för alla. Men som tidigare nämnt det är ett grymt år för JRPG spelare.

3 responses on Spel jag ser fram emot under 2016

  1. Ja listan på kommande intressanta spel är lång, längre än vad den varit på år för min del!

    Jag har aldrig köpt så mycket spel som i år men om jag räknat rätt så är endast två, TVÅ spel som faktiskt släppts fysiskt i år… Statistiken för nästa år kommer klart se bättre ut, Bravely Second i februari ska bli härligt och med lite önsketänkande FFXV i slutet av året? Nier 2 står högst på listan i vilket fall, oavsett när det släpps!

  2. @ JRPGeek:
    Nä, det har väl inte sagt att det släpps 2016 vad jag vet. Så det är helt enkelt bara jag som hoppas, så får vi se vad som händer. Hehe.
    Ser fram emot att se din lista. =)

    @ opkij:
    Oh herregud ja. Listan kan göras lång. Nästan för lång.
    Har själv skaffat fler spel i år än någonsin tidigare och 2016 börjar med grymt bra spel direkt. Blir jobbigt att hålla koll på allt, men det ska nog gå.
    Håller tummarna för FFXV nästa år, vi får väl se. Men tycker av allt man hör ryktes vägar så ska de satsa på en release under 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *