Spel jag klarat 2015: Del 3

Här är en liten lista på de spel jag har klarat under året, jag skriver bara en liten text under titeln på spelet. Förklarar lite snabbt vad jag gillade eller ogillade med spelet. Det kan hända att jag skriver något längre om ett specifikt spel längre fram eller om något i kommentarerna vill veta mer så kan jag skriva mer. Datumen efter namnen på spelet är när spelet klarades.

21: Suikoden [ 2015-08-22 ]
Ett kul JRPG av den klassiska sorten, som var bland de första jag spelade.
Men då jag inte var så bra på JRPG på den tiden när spelet var nytt, så klarade jag det aldrig. Detta behövde naturligtvis rättas till. Ett bra spel, men jag förstår inte riktigt hajpen med det.

22: Guacamelee! Super Turbo Championship Edition [ 2015-08-24 ]
Aye caramba! Ett ganska kul Metroidvania inspirerat spel, med ett mexikanskt tema.
Från början gillade jag inte detta alls, men jag blev fäst vid det efter någon timme eller två.
Helt klart värt att kolla upp om man söker ett Metroidvania liknande spel.

23: Mega Man [ 2015-08-30 ]
Ett av de mest klassiska spelen från min barndom, det var riktigt kul att spela om. Roligt nog så kändes det betydligt svårare nu på äldre dar än det gjorde när jag var barn. Fortfarande kul dock. =)

24: Mega Man 2 [ 2015-08-30 ]
Mitt favorit bland klassiska Mega Man spelen! Musiken, robotarna! Gillar det mesta till tusan, var i princip hur jag mindes det. Det har åldrats bra, dock kändes det på tok för enkelt. Får köra på svårare svårighetsgraden nästa gång.

25: Mega Man 3 [ 2015-08-30 ]
Detta var lite av en besvikelse, fortfarande bra, men inte så bra som jag mindes det. Var lite utmanande här och där, men det kändes inte så kul. Gillade detta betydligt mer när jag var barn.

26: Metal Gear Solid V: The Phantom Pain [ 2015-09-18 ]
Troligen den största besvikelsen i år för min del, knappt någon story, inga minnesvärda bossar eller boss fighter alls. Allt kändes så otroligt “meh” för min del. Gameplayet är hur bra som helst och spelet hade stor potential. Men utan allt det där klassiska Metal Gear, föll det väldigt platt för min del.

27: Transformers Devastation [ 2015-10-13 ]
Transforms and roll out! Ja! Bland det roligaste jag spelat i år, visst det är väl inte mycket annorlunda än många action spel. Men spelet har en tight kontroll, grymt rockigt soundtrack och man slåss som stora robotar. Vad mer kan man behöva!?
Det baseras på G1 och IDW serietidnings versioner av Transformers och är grymt som bara den! Gillar man Platinum Games och gillar man Transformers så borde man verkligen spela detta.

28: Tales of Zestiria [ 2015-11-06 ]
Mitt mest efterlängtade spel i år! Det levde absolut upp till mina förväntningar, men som många andra spel är det inte perfekt. Striderna är roliga som vanligt, men jag gillar inte Fusions och skill-systemet så mycket. Finns andra små saker som irriterade lite, men i det stora hela är jag väldigt nöjd med spelet och fick absolut valuta för mina pengar.

29: Shovel Knight: Plague of Shadows [ 2015-11-15 ]
Visst är Plague of Shadows bara DLC material, men jag kände att det var så fullt med saker att jag räknar det som ett eget spel. Hur som helst var det bra som tusan! Det var kul och svårt att spela som Plague Knight, har du inte spelat Shovel Knight än så gör det! Det är bland det roligaste jag spelat i år, både original versionen och DLC.

30: Kirby and the Rainbow Paintbrush [ 2015-12-05 ]
Kirby blev spel 30 att avklaras i år, det var ett trevligt och söt äventyr. Blev dock besviken att man enbart spelade med stylusen, hade hoppats på en mer klassisk styrning. Men allt som allt, helt klart ett trevligt spel.

1 response on Spel jag klarat 2015: Del 3

  1. Guacamelee är ett spel jag verkligen borde ha spelat, jag har det på Steam men eftersom mitt grafikkort är så tråkigt att spela spel med så har jag lagt allt datorspelande på is.

    Shovel Knight blir troligen nästa spel jag spelar efter Xenoblade X!

    Att Mega Man 2 är för lätt även på den svårare svårigheten är väl spelets största brist, för mig kommer ettan alltid att vara nummer ett och tvåan nummer två, hehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *